Festivalul MEKUDESHET 2016 – IERUSALIM. Mare adunare interconfesionala: CRESTINISMUL – ISLAMISMUL – MOZAISMUL

In septembrie va avea loc o noua adunare interconfesionala si spirituala care reuneste cele trei mari religii monoteiste ale lumii: crestinismul, islamismul si mozaismul.

Adunarea, care va fi organizata in cadrul Festivalului Mekudeshet 2016 din perioada 4-23 septembrie, reprezinta initiativa Jerusalem Season of Culture si are drept scop reunirea celor trei mari credinte monoteiste ale lumii, „care impartasesc dragostea lor comuna pentru Dumnezeu si pentru Ierusalim, prin toleranta, dialog, studiu, cantec si rugaciune”, se arata intr-un comunicat de presa.

Actori, muzicieni si personalitati mass-media din intreaga lume sunt asteptati sa participe la acest eveniment, relateaza Breaking Israel News.

„Vom studia impreuna, vom aduce argumente depre ceea ce studiem si lucrul cel mai important ne vom ruga impreuna dar si personal. Vom vedea daca este posibil in ciuda tuturor diferentelor si obstacolelor culturale si doctrinare sa cream o noua realitate”, a declarat Itay Mautner, directorul artistic al festivalului Mekudeshet.

Pe durata intalnirilor, reprezentantii celor trei religii vor initia o serie de discutii la Music Center din Ierusalim, cu momente de rugaciuni tinute de trei ori pe zi in araba, ebraica si copta.

„Este un adevarat miracol ca intre patru pereti, vom inaugura temporar aceasta Casa pentru cele trei religii care recunosc meritele istorice ale Ierusalimului si pentru toti cei care doresc sa locuiasca sub aripile ocrotitoare ale Celui Atotputernic”, a spus Mautner.

Sursa

Lasă un comentariu