Semnificația primului discurs al patr. Kyril în România: „Noi ECUMENIȘTII trebuie să ţinem minte că avem valori comune”

Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii a ajuns ieri, 26 oct. 2017,în România. Aceasta este prima vizită în ţara noastră a unui Întâistătător al Bisericii Ruse după 1989 şi prima vizită a Preafericitului Părinte Kiril în ţara noastră după alegerea sa ca patriarh, scrie basilica.ro

În primăvara anului 2016, la Havana, patr. Kyril a avut o întâlnire cu ereticul papa Francisc. Cei doi s-au întâmpinat reciproc pe aeroportul din capitala Cubei, într-o atmosferă foarte amicală. „Îmi pare bine să te întâmpin, dragă frate” i-a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse papei, în timp ce Suveranul Pontif a răspuns exclamând „În sfârşit!”.

Dacă e frate cu papa Francisc, iată că același apelativ îl folosește și pentru patr. Daniel:

„Am onoarea, aflându-mă acum în București, să transmit felicitările mele fratelui meu, Preafericitul Părinte Daniel, cu prilejul împlinirii a 10 ani de la intronizarea sa ca Patriarh al României.”

Și pe bună dreptate, căci sunt frați în ale ecumenismului.

În cuvântul său, Patriarhul Kirill şi-a exprimat bucuria de a păşi pe pământul României şi a transmis felicitări Patriarhului Daniel cu prilejul momentului aniversar.

Valorile Ortodoxiei sunt comune pentru români și ruși, pentru România și Rusia… relații bune pot exista doar atunci când oamenii au valori comune.

Noi ortodocșii trebuie sa ţinem minte ca avem valori comune. Avem un potențial imens pentru viaţa în pace, cooperare și interacţiune. Vreau sa va salut cordial Preafericirea Voastră, pe ierarhii şi poporul român.

Despre care „ortodoxie” vorbește patr. Kyril? Căci la întâlnirea de la Havana cu ereticul papa Francisc a făcut următoarea lepădare de Sfinții Părinți, considerând hotărârile lor, ca pe o moștenire nocivă unității Bisericii:

„Am fost divizaţi de răni cauzate de conflicte vechi şi recente, de diferenţe moştenite de la strămoşii noştrii, în ceea ce priveşte înţelegerea şi exprimarea credinţei noastre în Dumnezeu (…) Suntem îndureraţi de această pierdere a unităţii, efect al slăbiciunii umane şi a păcatului, care a avut loc în ciuda rugăciunii evlavioase a Mântuitorului Hristos.” se arată şi în punctul 5 al aceleiaşi declaraţii.

Chemarea cea mai făţişă spre o unitate religioasă se găseşte în punctul al şaselea, acolo unde cei doi lideri religioşi îşi exprimă

„speranţa ca această întâlnire să contribuie la restabilirea unităţii dorite de Dumnezeu, şi pentru care s-a rugat Hristos”.

Poporul român binecredincios nu are nimic în comun cu acest pseudo-patriarh, ce a trădat Ortodoxia, s-a lepădat de Sfinții Părinți și vrea să ne predea ereticului papă, pe care-l consideră frate.

ortodoxinfo

Lasă un comentariu