Epifanie a anunțat vizita Patriarhului Bartolomeu în Ucraina

1

spzh.news: Serghei Dumenko le-a propus ierarhilor de la Fanar să se bucure împreună de „succesele binecuvântate” și a rezumat: „Succesul nostru este succesul vostru”.

La 15 decembrie 2019, în Catedrala BOaU a Sf. Arhanghel Mihail, Serghei (Epifanie) Dumenko a declarat că speră ca Patriarhului Bartolomeu să facă în viitorul apropiat o vizită în Ucraina. Evenimentul a fost transmis de „Canalul 5″.

Adresându-se către Mitropolitului Galiei Emmanuel, care a citit mesajul de felicitare din partea Întâistătătorului Fanarului cu ocazia primei aniversări a BOaU, Epifanie a declarat:

„Cred că și voi vă bucuraţi împreună cu noi, pentru că succesul nostru este, corespunzător, succesul vostru. Și prin urmare ne bucurăm împreună de succesele noastre binecuvântate”.

Epifanie a transmis felicitări Patriarhului Bartolomeu „pentru munca depusă pentru dezvoltarea bisericii noastre, şi în general, pentru întărirea întregii Ortodoxii. Într-adevăr, acum trece prin încercările care i-au căzut pe umeri”.

Serghei (Epifanie) Dumenko i-a dorit Capului Fanarului „multă sănătate şi tărie duhovnicească” și a declarat că BOaU „așteaptă cât mai curând posibil vizita arhipastorală a Sanctităţii Sale în Ucraina noastră”.

Amintim că Întâistătătorul Fanarului, în mesajul său de felicitare cu ocazia primei aniversări a BOaU, a declarat că Poroșenko nu a creat Biserica doar pentru sine.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s