Muntele Athos: Slujire cu schismaticii ucrainieni la Mănăstirea Xenofont

Schismaticii Ucrainei sărbătoresc o altă victorie asupra Sfântului Munte. Publicația este în ucraineană pe site-ul schismaticilor ucraineni, de aceea mă voi limita la puține cuvinte.
Menționează că pe 9 august, zi de cinstire a Sf. Pantelimon (calendarul vechi), un grup de pelerini ai „episcopiei” de Rivne şi Ostro împreună cu „clerici” au participat la Sf. Liturghie a Sf. Mănăstiri Xenofont oficiată de Egumenul mănăstirii, Alexie. Împreună cu frăția mănăstirii a participat şi un „cleric” al „episcopiei” de Lviv.
Publicația menționează că Egumenul a felicitat ucrainenii pentru primirea „Tomosului de Autocefalie” şi i-a asigurat că monahii Sfântului Munte se roagă pentru Ucraina. De asemenea, şi-a exprimat respectul şi evlavia lui către „binecuvântatul mitropolit al Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, Epifanie”.

Egumenul Sf. Mănăstiri Xenofont, Alexie, a arătat de la bun început în modul cel mai clar pozițiile sale cu privire la problema ucraineană. A participat personal la întronizarea schismaticului Epifanie.
De atunci, nu a existat reprezentanți oficiali ai ucrainenilor schismatici care să nu fi vizitat şi slujit la Xenofont. Şi nu sunt menționați pelerinii schismatici ucraineni care cutreieră Sf. Munte zilnic şi sunt acceptați la Sfintele Liturghii, Sf. Împărtăşanie, închinare la Sf. Moaşte, pomeniri etc. de către cunoscutele mănăstiri care susțin intruziunea necanonică a Patriarhiei Constantinopolului în Ucraina.
Este trist, dar constituie o lecție de viață şi un exemplu de evitat pentru noi toți.

Egumenul Sf. Mănăstiri Xenofont, Alexie, a intrat într-o pantă periculoasă din care foarte greu va putea să scape. Rolul său de acum încolo va fi să îi întărească pe ucrainenii schismatici cu „aer aghioritic” ca să atragă la schismă cât mai mulți ortodocşi.
De unde să fi ştiut şi de unde să-şi fi imaginat în ziua în care a hotarât să devină monah că la bătrânețile lui va deveni cel mai bun colaborator al unor uniați, caterisiți şi autohirotonisiți schismatici şi că va lucra atât de hotărât pentru nedreptatate şi pentru separarea ortodocşilor.

Sfârşit creştinesc vieții noastre!

Sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s