Patriarhul Georgiei cere interzicerea paradelor LGBTQI+. Pentru a le combate, a creat o tradiție alternativă, dedicată purității familiei

Patriarhia georgiană a emis astăzi o declarație , îndemnând autoritățile să nu permită desfășurarea unui eveniment LGBT planificat în Tbilisi săptămâna viitoare.
Declarația Bisericii arată că evenimentul, planificat pentru 18-23 iunie, primul eveniment de mândrie homosexuală din Transcaucazia, este „absolut inacceptabil”. În același timp, Biserica arată de asemenea că orice violență împotriva participanților este de asemenea complet inacceptabilă.
„Modul de viață condus de persoanele LGBT este păcatul Sodomei și contrazice atât credința creștină, cât și învățăturile religiilor tradiționale și ale valorilor morale în general”, afirmă patriarhia.
Cu toate acestea, în timp ce Biserica are o poziție fermă în ceea ce privește păcatul, este întotdeauna gata să primească toți oamenii cu dragoste:
„Noi subliniem că Biserica se desparte de păcat, dar nu de păcătosul pocăit, pe care îl mângâie cu dragoste și-l ajută să revenină la Dumnezeu”.
În plus, Patriarhia pune problema anumitor grupuri LGBT care fac afirmații false de persecuție în Georgia pentru a primi finanțare internațională și se prezintă drept luptători împotriva discriminării, deși „în realitate fac publicitate și propagandă stilului lor de viață, aclamând că a fost legitimat oficial.”
Biserica clarifică: „Când un grup mic încearcă să-și forțeze poziția asupra întregii populații, acesta, desigur, provoacă o reacție inversă bruscă, în măsura în care este un act deliberat, o insultă la adresa demnității majorității și violența împotriva alegerii lor, provocând tulburare și confruntare.”
Însă, în timp ce tacticile grupurilor LGBT provoacă o reacție, Biserica clarifică în continuare: „Ne disociem de orice violență și, în același timp, suntem conștienți de marele pericol pe care îl poate implica o paradă homosexuală și noi chemăm autoritățile să nu permită acest eveniment, atunci când se știe în prealabil că va provoca neliniște publică”.
În cele din urmă, Patriarhia cere ambasadelor țărilor străine, organizațiilor internaționale și altor instituții să adopte o abordare mai prudentă în această problemă tensionată și să înceteze să încurajeze astfel de evenimente:

„Acestea vor contribui astfel la menținerea păcii civile și vor exprima respectul și sprijinul față de populația noastră”.
În aceeași ordine de idei, biserica georgiană a sărbătorit Ziua Purității Familiei în fiecare an începând cu 2014, zi ce coincide cu Ziua internațională împotriva homofobiei, transfobiei și bifobiei, lansată în 2005. Ceremoniile în masă de nunți sunt de asemenea ținute împreună cu Ziua Purității Familiei, mai mult de 500 de cupluri primind Sfânta Taină a Cununiei în acest an.
Patriarhatul a subliniat, de asemenea, că acest eveniment nu are nimic de-a face cu violența sau ura:
„Precizăm că acest eveniment este pașnic și că nu vizează niciun fel de agresiune. Este expresia sprijinului comunității noastre față de valorile tradiționale. Biserica se distanțează de orice fel de violență”.

 Sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s