UNITATE ÎN SATANA. APOSTAZIE UNIVERSALĂ. PATRIARHUL IRINEU AL SERBIEI ÎMPREUNĂ CU MONOFIZIŢII: “NOI SUNTEM O SINGURĂ BISERICĂ

patriarhul-serbiei-cu-monofizitii-01-940735799.jpg

În timpul vizitei sale la Damasc, Patriarhul Serbiei s-a întîlnit cu Mar Ignatius Afrem al II-lea, Patriarhul Antiohiei şi a întregului Orient şi cu capul “bisericii” monofizite a Siriei, Ioan al X, anunţa agenţia de ştiri Romfea. Ierarhii au cerut o unitate mai profundă între Biserica Ortodoxă şi aşa-numitele comunităţi eretice orientale.


În timpul vizitei, “patriarhul” Mar Ignatii Afrem al II-lea a declarat că “credincioşii abia aşteaptă acea zi, cînd vom primi Sfînta Împărtăşanie din acelaşi vas euharistic, după ce teologii ambelor Biserici au fost de acord că mărturisim aceeaşi credinţă (!!!) în Domnul nostru Iisus Hristos, Cuvîntul întrupat al lui Dumnezeu”. În răspunsul său, Patriarhul Irineu şi-a mărturisit unitatea cu ereticii monofiziţi: “Ne uneşte dragostea şi credinţa în Domnul Iisus Hristos. Noi suntem o singură Biserică (!!!), deşi, din păcate, împrejurările istorite ne-au despărţit”. Patriarhul Irineu a mai adăugat că Biserica are nevoie de unitate, îndeosebi în vremurile dificile. “Puterea noastră e în unitate, iar unitatea nu e doar în cuvinte, dar şi în acţiuni serioase pentru a obţine o unitate deplină în toate domeniile”.

Sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s