Biserica s-a îmbogățit cu șase noi mucenici, printre care cinci copii cu vârste între 6 și 10 ani

Membrii unei organizații umanitare

Șase persoane au fost ucise și alte opt au fost rănite duminică într-un atac terorist la mănăstirea Sfinții Petru și Pavel – Al-Suqaylabiyah din nord-vestul Siriei, informează ChristianPost.
Conform Associated Press, victimele sunt cinci copii cu vârste între 6 și 10 ani și profesoara de la școala duminicală pentru copii.

Părintele Maher Haddad a povestit cum copiii ieșiseră să se joace, nimic nu prevestea atacul:
„O rachetă a lovit grupul de copii, cinci dintre ei au fost uciși, alții au fost răniți. Doamna profesoară a fost ucisă pe o stradă din apropiere de o altă rachetă”.

Orașul ortodox grec a suferit, de asemenea, pagube materiale însemnate ca urmare a atacului.
Conform Associated Press, atacul a țintit comunitatea de creștini din Idlib, unde afiliatul al-Qaeda Tahrir al-Sham și Armata Siriană Liberă rămân active. Tahrir al-Sham are o istorie de a încerca să profite de orașe creștine în zona al-Suqaylabiyah.
Presa de stat siriană afirmă că regimul a răspuns atacului al-Suqaylabiyah prin bombardarea locațiilor unde se află insurgenții din marginea sudică a provinciei Idlib, ultima cetate rebelă majoră din țară.
Luptele au crescut între forțele guvernamentale și grupurile armate nestatale din Siria de nord-vest în ultimele săptămâni, potrivit grupului de monitorizare din Marea Britanie, Observatorul Siriei pentru Drepturile Omului (SOHR). Începând cu 30 aprilie, trupele siriene au fost în ofensivă și au lansat în mod repetat avioane împotriva forțelor rebele de acolo.
Escaladarea violenței a determinat deplasarea a peste 180.000 de persoane în teritoriu și a ucis peste 120 de persoane, potrivit Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) al ONU. Provincia găzduiește 3 milioane de oameni, dar peste 150 000 au fost forțați să fugă din cauza luptelor continue.
Claire Evans, reprezentant al unei fundației ce ajută creștinii din Orientul Mijlociu, a declarat:

„Războiul civil sirian este un exemplu trist de ucidere fără discriminare a civililor și de violență fără sens… Creștinii plătesc un cost ridicat, deoarece sunt adesea considerați cetățeni vulnerabili, de clasa a doua. Satele lor au devenit un pion într-o strategie mai mare pentru fracțiunile multiple implicate în războiul civil. Trebuie să păstrăm familiile celor decedați în rugăciunile noastre și să oferim rugăciuni continue pentru siguranța acelor credincioși care se găsesc prinși între părțile războinice ale Siriei”.
Într-o scrisoare, Arhiepiscopul Ieronim al Greciei a transmis condoleanțe creștinilor sirieni:
„Încă o dată, vedem efectele tragice ale urii religioase care orbește mintea umană și îl face pe om disperat, capabil să răspândească moartea și tristețea”, relatează avereaBisericii.ro
De asemenea Patriarhul Neofit al Bulgariei a scris Patriarhului Ioan din Damasc spunând:

„Cu durere am aflat despre incidentul tragic de la Biserica Sfinților Petru și Pavel… În zilele acestea când cântăm Domnului nostru Iisus Hristos Cel înviat, care prin moartea Sa a biruit moartea, răul și stăpânitorul acestei lumi, ne rugăm ca Tatăl nostru Ceresc să primească sufletele ce au plecat.”

Sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s