Sfântul Sinod a decis ca     rugăciunile cu papa Francisc sunt strict interzise cu ocazia vizitei în Bulgaria


Sinodul al Bisericii Ortodoxe din Bulgaria s-a întrunit pe 3 aprilie 2019, și, potrivit Romfea.gr, au dezbătut programul vizitei Papei Francisc în Bulgaria.
Sfântul Sinod a decis în unanimitate să trimită o scrisoare la Nunțiul Apostolic al Vaticanului din Bulgaria, arhiepiscopul Anselmo Guido Pecorari, în care subliniază faptul că invitația pentru vizita Pontifului vine de la autoritățile statului, precum și detaliile referitoare la programul vizitei urmează să fie coordonate cu agențiile guvernamentale.
În ceea ce privește partea a programului, care include reprezentanți ai Bisericii Bulgariei, Sinodul declară că Patriarhul și membrii Sinodului vor întâmpina pe Papa Francisc la o întâlnire formală în Sala Sinodală pe 05 mai 2019.

 

Despre vizita Papei la Catedrala Patriarhală din Sf. Alexandru Nevski, Sfântul Sinod a decis că acest lucru se poate face, dar subliniază faptul că orice formă de rugăciune sau slujire sau de a folosi veșminte este inadmisibilă în temeiul Sfintelor Canoane ale Sfintei Biserici Ortodoxe.
De asemenea, Sfântul Sinod, subliniază faptul că este imposibilă și participarea corului Patriarhal în timpul vizitei Papei în Catedrala Sf. Alexandru.
În cele din urmă, Sfântul Sinod afirmă că „participarea clerului Bisericii bulgare în evenimentele organizate de Guvern pentru vizita Papei Francisc este strict interzisă.“

Sursa

Un gând despre „Sfântul Sinod a decis ca     rugăciunile cu papa Francisc sunt strict interzise cu ocazia vizitei în Bulgaria

  1. Pingback: În ce hal ajung activiștii procip: preotul Calistrat Chifan despre vizita Papei Francisc în România | ortodoxiadreaptacredinta

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s