Mitropolitul Augustin Kandiotis: ”ILIE VA REVENI… MAI ÎNTÂI ÎI VA PEDEPSI PE LIDERII RELIGIOȘI!”

”Ilie n-a murit precum noi, care mergem în pământ. Este unul dintre cei doi oameni din Vechiul Testament care nu a avut o moarte fizică. Pe când umbla pe lângă Iordan şi vorbea cu ucenicul său Elisei, un car de foc l-a luat şi l-a înălţat la cer şi acolo este. S-a arătat iarăşi, precum îl vom vedea la praznicul Schimbării la Faţă, alături de Hristos, vorbind cu el.
* * *
Am încheiat, fraţii mei, dar vreau să ştiţi că potrivit profeţiilor Scripturii şi tâlcuirii Părinţilor Bisericii, profetul Ilie va reveni pe pământ. Nu vă cutremuraţi? Eu sunt păcătos şi mă cutremur. Va reveni şi va găsi pământul de mii de ori mai rău decât era în epoca lui. Va vedea toate relele. Şi Ilie nu este ca noi; el ţine trăsnet şi sabie şi secure.

Va reveni. Îi va mustra pe regi, pe plutocraţi şi întreaga lume. Mai întâi, îi va pedepsi pe liderii religioşi; pentru că nu v-am spus ce a făcut atunci pe Carmel. A făcut ceva înfricoşător. Imediat ce s-a demonstrat cine este adevăratul Dumnezeu, Ilie i-a înşfăcat de păr şi de bărbi pe preoţii ruşinii, „care mâncau la masa Izabelei” (III Regi 18, 19), i-a târât la râul Chişon şi acolo i-a junghiat pe toţi cu mâna lui Dumnezeu şi a înroşit râul. Ah, Hristoase şi Maica Domnului! Când va veni Ilie, nu va favoriza pe nimeni; nici de noi, preoţii, nici de voi, poporul.
Va coborî. Cum va coborî, nu mă întrebaţi. Este o mare temă. Va coborî sub diferite  forme. Va reveni în foc şi fulgere şi tunete şi va cădea aspiratorul peste această societate murdară a desfrânării şi a divorţurilor, adulteră şi păcătoasă, care nici pe Dumnezeu, nici pe Maica Domnului, pe nimeni nu cinsteşte.
Dar până când va veni ziua aceea, să cădem, iubiţii mei, la picioarele Celui Răstignit, ca să arătăm o pocăinţă sinceră. Şi când Dumnezeu va vedea pocăinţă, atunci ne va milui, pentru mijlocirile profetului Ilie. Să-şi arate mila Sa cu noi cu toţi.”

(fragment dintr-o predica rostita in Biserica ”Sfântul Proroc  Ilie” – Aghias Paraskevis (Tsakou), Atena, duminică, 17-7-1966; transcriere şi prescurtare, 16-6-2015)

SursaSursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s