Jocul romanesc anti ortodox “Gray Dawn”

ortodoxinfo: Studioul ieșean Interactive Stone, în colaborare cu incubatorul românesc Carbon, lansează jocul Gray Dawn pe Steam.

Jocul pentru PC are un preț de cumpărare de 20 de dolari. Gray Dawn este un thriller psihologic first-person în care un preot încearcă să își demonstreze nevinovăția după ce este suspectat de uciderea unuia dintre copiii de altar.

Povestea începe în ajunul Crăciunului din anul 1920, când unul dintre băieții de altar devine grav bolnav și se comportă extrem de ciudat, iar părintele Abraham decide să îl exorcizeze. Exorcizarea eșuează, băiatul sare pe geam, însă corpul acestuia nu poate fi găsit.

Din acel moment, Abraham încearcă să îl găsească însă, în aventura sa, preotul va trebui să străbată tărâmuri reale și imaginare în căutarea adevărului.

Producătorii Gray Dawn promit un univers gotic cu influențe est-europene, puzzle-uri interactive și imagini presărate cu amintiri groaznice și coșmaruri demonice.

„Interactive Stone a pornit din dorința noastră de a concepe un proiect românesc ambițios și provocator. Așa a luat naștere Gray Dawn, un joc care le oferă jucătorilor un univers mistic, unde obiectele sfinte și credința îl ajută pe părintele Abraham în aventura sa. Suntem nerăbdători să vedem care va fi feedback-ul fanilor genului”, a declarat George Remus, co-fondator Interactive Stone.

Interactive Stone este un studio independent din Iași, iar membrii echipei s-au cunoscut în timp ce lucrau într-o companie specializată pe mobile software, însă, între timp, aceștia și-au îndreptat atenția către game development, iar Gray Dawn este primul joc realizat.

Carbon este primul incubator din România care își propune să dezvolte industria de gaming și se angajează să sprijine antreprenorii români, dar și cei din regiunea Europei de Est, să creeze jocurile, oferindu-le până la 50.000 de dolari investiție pe proiect.

Printre proiectele incubatorului se numără: Fort Triumph, RPG tactic, Rumble Heroes, un fel de MOBA pentru smartphone, Tapbusters, action-RPG pentru mobil, Gray Dawn, Link Twin, joc de tip puzzle pentru mobil, și Marble Land, un joc VR.

***

nota: Doamne ajută! A apărut un joc făcut de români în care apar multe elemente ce ţin de Ortodoxie… povestea este despre un Preot care, facând o exorcizare a unui băiat care slujea în Altar, corpul acestuia a dispărut şi porneşte în căutarea lui pentru a-şi dovedi nevinovăţia…însă în joc am văzut că apar şi unele icoane cu assisi, statuete ca la papistaşi… oare ce se caută prin apariţia unor astfel de jocuri? Oare vor să batjocorească cu totul credinţa şi să sugereze că tot ce învaţă Biserica ţine de SF? Sau chiar au vrut să promoveze într-un fel valorile Ortodoxiei? Oricare ar fi fost scopul, jocul a primit multe feedback-uri pozitive şi deja au apărut multe videoclipuri postate de mai mulţi gameri încercând jocul… Oare unde se va ajunge? E primul joc de acest fel…

Un mic gameplay… la un moment dat trebuie făcut un puzzle cu un text al Sfântului Ioan Gură de Aur… apar şi unele texte în română – 4:05 – Că iată adevărul ai iubit, cele nearătate şi cele ascunse ale întelepciunii Tale, mi-ai arătat mie… Apare semnul Sfintei Cruci şi alte semne… Oare a fost făcut cu poruncă de la cei ce pregătesc NOW? Sau doar nişte români care au vrut să facă şi ei nişte bani cu un joc, folosindu-se de elemente ale Ortodoxiei?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s