SEMN din CER pentru ecumenismul mitr. Ioan Selejan: CRUCEA de pe catedrala din Timișoara dărâmată de furtună, troiţa Eroilor Revoluţiei ruptă

Știm că luna aceasta mitropolitul Banatului, Ioan Selejan a participat la un eveniment eretic organizat de Sant’Egidio., unde s-a rugat și a aprins flacăra new-age alături de eretici și păgâni. L-a însoțit și Serafim Joantă, mitr. Germaniei. În urma acestei blasfemii, asupra județului Timiș, peste care păstorește cu netrebnicie Ioan Selejan, s-a abătut mânia lui Dumnezeu. Pe lângă pierderi de vieți omenești și oameni internați în spitale, au fost afectate foarte multe din bisericiile din judeţul Timiş.

“Furtuna a afectat în deosebi bisericile şi casele parohiale, a afectat troiţele din curtea bisericilor şi de la răspândiile drumului, ba chiar şi cimitirele. În judeţul Timiş avem mai multe biserici rămase fără turle, pur şi simplu au foat aruncate pe pământ, biserici ale căror acoperiş a fost luat de vânt, fără ţigle. Avem şi case parohiale rămase fără acoperiş. Reşedinţa noastră eparhială, un corp, a rămas şi ea fără acoperiş. Parcule bisericilor noastre au fost pur şi simplu devastate. La parohia din Sinaia peste 50 la sută din parc este devastat”, a declarat părintele Ioan Popescu, vicarul Mitropoliei Banatului, conform adevărul.ro.

Catedrala Mitropolitană din Timişoara a fost şi ea afectată. O cruce de pe catedrală s-a dărâmat. Ornamentul de pe unul din turnurile bisericii a căzut. Părţile laterale au multe ţigle smulse de vânt, o troiţă ridicată în memoria Eroilor Revoluţiei a fost ruptă. Foarte mulţi copaci din jurul Catedralei sunt rupţi.

Cele mai grav afectate biserici sunt cele de la Ghilad, Giulvăz, Toager, Bichigi, Sinteşti, Vucova. Turla bisericii de la Remetea Mare este căzută.

Este o dezlănţuire fără precedent în Timișoara. Dacă nu vor înceta cu ecumenismul și trădarea Ortodoxiei și „mai mari decât acestea” vor vedea.

Sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s