Datele personale ale untold-iștilor, prelucrate fără autorizație. UNTOLD a încălcat legea.

Organizatorii Untold au încălcat legea cu bună știință. Au prelucrat datele personale ale participanților la festival, fără să aibă autorizație să facă acest lucru, fapt confirmat chiar de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, care încă nu a eliberat o astfel de autorizație pentru Untold.

“S.C. Untold S.R.L. a transmis Autorității Naționale de Supraveghere un formular de notificare în data de 28 iulie 2017. Scopul declarat al prelucrării notificate este “monitorizare/securitate pesoane, spații și/sau bunuri publice/private”. În prezent, notificarea menționată mai sus este în curs de soluționare. (…) Completarea formularului de notificare se realizează prin modalitatea on-line, accesând adresa de internet a autorităţii, http://www.dataprotection.ro, secţiunea „Depune notificarea”. Ulterior se informează autoritatea de supraveghere, în cel mult 30 de zile, prin remiterea prin poştă a primei pagini a formularului de notificare”, se arată într-un răspuns oficial trimis de Autoritatea de Supraveghere a prelucrării Datelor cu Caracter Personal, la solicitarea NCN.

Fiecare participant care a intrat în perimetrul Untold, deși avea biletul în mână, era obligat să prezinte cartea de indentitate pentru a fi scanată. Iar organizatorii festivalului au făcut acest lucru în afara legii, ba chiar cu ajutorul polițiștilor și jandarmilor care au asigurat măsurile de ordine la eveniment.

ziardecluj.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s