„Sărutul păcii” și femei topless intr-o capiste papistasa – cum s-a ajuns la comunitate LGBT în arhidioceza New York-ului


Capela „Sf. Francisc de Assisi” și preoții LGBT din comunitatea „Sf. Francisc de Assisi”., au ținut „un weekend de rugăciune și unitate” culminând cu slujba „uniți în dragoste” pe data de 24 iunie 2017. O reclamă a evenimentului a fost expusă pe pagina de Facebook a parohiei, cu o etichetă pro mariaj gay #dragostea învinge. În ziua următoare a avut loc parada gay la New York.

Conform unui anunț de la ministeriatul LGBT „Sf. Francisc de Assisi”:

„Identificarea noastră ca LGBT și catolici poate fi o provocare uneori, oricum, noi afirmăm … că suntem aici pentru tine, pentru a celebra viața, dragostea și pe dumnezeu. La „Sf. Francisc de Assisi”, clericii noștrii LGBT, care iubesc necondiționat, te reasigură că nu suntem biserica care te-a făcut să pleci.”

Ministeriatul LGBT de la „Sf. Francisc” are un istoric problematic ce include astfel de evenimente:

Comunitatea parohială este condusă de frăția fanciscană „Franciscan Friars of Holy Name Province”; biroul lor fiind situat în New York. Franciscanii operează de asemenea pentru preoții gay de la capela „St. Patrick – St. Anthony” din Hartford, Conneticut, de la sanctuarul „St. Anthony” din Boston și parohia „Sf. Francisc de Assisi” din Raleigh. Recent, clubul de lectură LGBT din cadrul parohiei „St. Patrick – St. Anthony” promova o carte numită „Descoperindu-l pe Hristos homosexual”.

După slujba de la „Sf. Francisc”, comunitatea parohală a găzduit un grătar de sărbătorire completat cu un tort în curcubeu, steaguri și fețe de masă în curcubeu. Pe site-ul parohiei sunt postate numeroase fotografii de la eveniment.

Au participat: pastorul – Andrew Reitz, OFM, vicarul paroh – Michael Carnevale, OFM, purtătoarea de cuvânt – Meredith Dean Augustin, directorul evanghelizării din cadrul parohiei – Joseph Nuzzi și Michael Delany – pastor la „Catedrala Episcopală a Întrupării” din NY ce are o istorie îndelungată de avocăție pro căsătorii gay.

Meredith Dean Augustin care este de asemenea, interpretă muzicală, cântând frecvent în cadrul Congresului pentru Educație Religioasă din LA, a postat pe pagina personală de Facebook o legătură în direct de la parada „Pride”; materialul video includea și clipuri cu mai multe femei topless ce se aflau la paradă.

James Martin, SJ care le-a spus recent celor de același sex ce se atrag: – dumnezeu v-a făcut în acest fel, urma să țină un discurs în parohie pe 13 iulie 2017.

Alte evenimente catolice pro-gay importante ce au avut loc pe durata paradei „Pride” din iunie 2017 au inclus strângeri de fonduri pentru fundația Lady Gaga pro LGBT – „Born this way” la capela „Jurământul Sfânt”, precum și o slujbă a „mândriei” („Pride”) la situl „Stonewall Riots” de la capela „Sf. apostol Pavel”.

josephsciambra.com via ortodoxinfo

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s