Mitropolitul Serafim de Pireu cere convocarea unui Sinod Panortodox care să condamne sinodul tâlhăresc din Creta și pe semnatarii lui. Vrednic este.

În cadrul Simpozionului inter-ortodox din Bulgaria. s-a citit următorul mesaj din partea IPS Serafim de Pireu:

Partea I

Iubiti frati in Hristos,

Vreau sa ne exprimam recunostinta Preafericirii Sale Patriarhului Neofit al Bulgariei si organizatorilor acestui Simpozion Interortodox din Sofia.
Episcopul nostru, Mitropolitul Serafim al Pireului da Binecuvantarea Sa acestui Simpozion.

Partea a II-a si cea mai importanta

Nu exageram deloc daca spunem ca in zilele noastre avem de-a face cu o reinviere a pseudo-sinodului unionist de la Ferara-Florenta.
Minciuno-sinodul din Creta care s-a intrunit la sfarsitul lui iunie 2016 este un nou sinod Ferrara-Florenta. Acest pseudo-sinod nu este nici Mare, nici Sfant, nici Sinod (Panortodox), ci este un sinod talharesc, florentin, eretic, ecumenist si fals.
De aceea in baza aceea ce am marturisit mai jos este abolut necesar ca Bisericile Ortodoxe Locale si in special cele care nu au participat la Creta sa faca un Sinod Panortodox care ar trebui sa condamne asa zisul „Sinod din Creta” ca talharesc, eretic si ecumenist, sa respinga textele lui ca fiind eretice, sa fie condamnati organizatorii lui, protagonistii lui si participantii semnatari ai lui, si cei care accepta textele eretice, sa condamne ecumenismul sincretist, intercrestin si interreligios ca panerezie, sa decida deasemenea retragerea tuturor Bisericilor Locale din asa numitul Consiliu Mondial al Bisericilor (adica al ereziilor), sa se termine aparitiile publice a ortodocsilor impreuna cu cei de diferite religii si cu ereticii, si sa demisioneze din dialogul steril dintre Ortodoxie si orice fel de eretici.

Fie ca Sfanta Treime sa ne invredniceasca de condamnarea panortodoxă sinodala a falsului sinod din Creta cu binecuvantarile domniilor voastre.

Inaltpreasfintitul Serafim de Pireu
prin reprezentantul sau, parintele Anghelos Anghelakopulos,
Protoprezbiter al Sfintei Mitropolii a Pireului

ortodoxinfo

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s