In sfarsit! Papa Francisc accepta casatoria gay, zice ca este parte a “modernizarii” Bisericii…”Nu putem sa continuam sa ne opunem casatoriei homosexuale”.

2

Papa Francisc vrea sa modernizeze Biserica in timpul mandatului sau si intr-un interviu pentru reviste cu teme religioase a spus: „In Buenos Aires primeam scrisori de la homosexuali care sunt cu adevarat „raniti sociali”, pentru ca simt ca Biserica i-a condamnat mereu. Daca o persoana il cauta pe Dumnezeu, eu nu pot s-o judec. Religia are dreptul sa-si exprime propriile opinii in serviciul persoanelor dar Dumnezeu ne-a creat pe toti liberi: nu este posibil amestecul spiritual in viata personala”.

(…)

„Odata o persoana, pentru a ma provoca, m-a intrebat daca aprob homosexualitatea. Eu i-am raspuns cu o alta intrebare: Spune-mi, Dumnezeu, cand priveste o persoana homosexuala, aproba existenta sa cu afectiune sau o respinge si condamna? Trebuie sa tii cont de persoana. Si aici intram in misterul fiintei umane. In aceasta viata Dumnezeu acompaniaza persoanele si este datoria noastra sa le acompaniem incepand cu conditia lor. Trebuie sa-i acompaniem cu mila. Cand este asa, Spiritul Sfant il inspira pe preot sa gaseasca cuvantul potrivit”.

Deci, Papa va revolutiona Biserica in interior, pentru ca pe langa abordarea temei homosexualitatii, a vorbit de schimbarea macismului ecleziastic, a recunoscut ca nu este de dreapta, si a declarat ca„nu putem sa continuam insistand numai in chestiuni referotoare la avort, casatoria homosexuala sau folosirea anticonceptionalelor”.

mai multe detalii: lodehoyrd.com

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s