De mare folos ortodocsilor


Caterisirea

Pedeapsa cea mai grava pe care o poate primi clericul este caterisirea. Prin caterisire intelegem pierderea dreptului de a invata, sfinti si pastori.
Trebuie stiut ca o persoana poate sa ocupe o pozitie de slujitor bisericesc prin doua acte: o Taina, Hirotonia, prin care i se da persoanei respective harul pentru treapta in care este hirotonit si un act juridic. Daca ne intrebam de ce si de un act juridic, raspunsul e simplu. Prin acest act se acorda indreptatirea exercitarii puterii bisericesti, intr-o anumita unitate teritoriala. Daca cineva are numai hirotonia, el poate savarsi in mod valid lucrurile care revin treptei lui ierarhice, insa, aceste lucrari sunt ilegale pentru ca nu are autorizatie legala de a le face. S-a spus ca atunci cand o persoana este indepartata din cler, vorbim doar de un act juridic. Iar caterisirea fiind un act juridic, ea nu va putea sa anuleze decat ceea ce s-a acordat tot printr-un act juridic. Un slujitor nu poate fi ‘deshirotonit’ niciodata! Slujitorul caterisit pe dreptate (vinovat fiind), nici asa nu isi pierde Harul Preotiei, el doar nu mai are dreptul sa slujeasca. Daca o face nefiind dezlegat, o face spre osanda vesnica! Slujitorul caterisit poate fi reabilitat doar de un arhiereu! Toti slujitorii si mirenii legati sau blestemati de un arhiereu sau de un preot, se pot dezlega la oricare arhiereu sau preot.

Exista trei cazuri in care episcopul sau preotul nu are lucrare in Harul Preotiei (cele nominalizate mai jos), asa cum Harul Preotiei nu lucreaza nici atunci cand episcopul sau preotul ar dori sa faca aghiasma din materie improprie (cum ar fi motorina, benzina, clorul,etc.), sau atunci cand vrea sa cunune altceva decat barbat cu femeie (ortodocsi), sa boteze animale, etc.

Harul Preotiei este nelucrator (mai ales) in aceste trei conditii:

1 – in momentul in care un slujitor ortodox se ‘boteaza’ la alte credinte din afara Dreptei Credinte Ortodoxe Rasaritene
2 – in momentul in care un slujitor ortodox oficiaza o Sfanta Taina sau o Sfanta Ierurgie impreuna cu alt oficiant al altei credinte din afara Dreptei Credinte Ortodoxe Rasaritene.
3 – in momentul in care un slujitor ortodox este caterisit de un episcop sau de un sinod pentru intemeierea, sustinerea sau propovaduirea in public a unei erezii sau a mai multor erezii.

– CAT DESPRE SAVARSIREA CELOR SASE TAINE (AFARA DE CEA A BOTEZULUI CARE SE APLICA TUTUROR PAGANILOR) PE CARE UN SLUJITOR ORTODOX LE ADMINISTREAZA ALTCUIVA DIN AFARA ORTODOXIEI, TREBUIE SA STITI CA CINCI DIN ELE SUNT NULE, IAR A SASEA ESTE SI SPRE OSANDA ACELUI SLUJITOR SI SPRE OSANDA ACELUI PRIMITOR!
– SUNT NULE :
MIRUNGEREA NEBOTEZATULUI, SPOVEDIREA NEBOTEZATULUI, CUNUNAREA NEBOTEZATULUI, HIROTONIREA NEBOTEZATULUI SI MASLU PENTRU UN NEBOTEZAT.
IAR SFANTA IMPARTASANIE DATA NEBOTEZATULUI, ESTE SPRE OSANDA SLUJITORULUI ORTODOX SI A PRIMITORULUI NEBOTEZAT.

* IN TOATE CAZURILE PREZENTATE MAI SUS, NU INCAPE NICIO ICONOMIE!!!
* PAGANII – SUNT TOTI CEI CE N-AU FOST BOTEZATI NICIODATA DE SFANTA BISERICA ORTODOXA, APOSTOLEASCA SI SOBORNICEASCA
* ERETCII – SUNT TOTI BOTEZATII ORTODOCSI CARE AU PARASIT SFANTA BISERICA SI DREAPTA CREDINTA (FIE EI SLUJITORI, MONAHI SAU MIRENI).

#

Sunt draci:
– zeii
– idolii
– spiridusii
– fantomele
– strigoii
– varcolacii
– stafiile
– trolii
– elfii
– moroii
– vampirii
– ielele
– vantoasele
– ursitorile
– zanele
– sanzienele
– dragaicele
– gnomii
– extraterestrii
– intraterestrii

#

Daca toti zeii si dumnezeii neamurilor sunt draci (Psalmul 95-5), la cine se roaga budistii, musulmanii si toti paganii? Si daca Hristos-Adevarul are o singura Biserica, un singur Botez si o singura Invatatura (Efeseni 4, 5), la cine se roaga papistasii, protestanti si neoprotestanti? Voi nu va intrebati?!

#

Pacatele impotriva Duhului Sfant-Dumnezeu sunt: murirea prin suicid, murirea in erezie, murirea cu deznadejdea ca Dumnezeu nu va ierta pacatele tale, murirea cu nadejdea ca poti gresi oricat, ca Dumnezeu te va ierta si primirea pecetii apocaliptice pe/in maini sau cap… Pentru acestea toate, omul va iesi osandit pe veci la Infricosatoarea Judecata a lui Hristos-Dumnezeu, pentru ca prin toate acestea e batjocorita Persoana Duhului Sfant-Dumnezeu, ca Datator de Viata si Izvor al Vietii, ca Duh al Adevarului, ca Milosard, ca Drept, ca Mangaietor si ca Vistier al Bunatatilor.

#

Cum sa fii ortodox atata timp cat nu ai duhovnic neeretic, esti pro-ratacirea Prislop, crezi ca ecumenismul e de la Dumnezeu, socoti ca papistasii, protestantii si neoprotestantii sunt crestini, ca sunt botezati sau hirotoniti, stai 12 ore la tv, spui ca toate credintele vorbesc despre Acelasi Dumnezeu, spui ca nu exista suflet, rai, iad, diavoli ? De ce oare te auto-inseli? In Sfanta Biserica NU se afla NIMENI afara de arhiereii neeretici, preotii neeretici, diaconii nereetici, monahii neeretici si mirenii neeretici, dimpreuna cu Capul Bisericii, Hristos-Dumnezeu! Cat o sa mai glumiti cu voi insiva?!

#

– Trezirea copii, ermetizati Credinta, strangeti-va langa duhovnic neecumenist precum se strang puii pe langa closca, tineti aproape de el, spovediti-va si impartasiti-va totdeauna cand randuieste el. Voi nu aveti treaba nici cu Papa, nici cu Patriarhul si nici chiar cu Episcopul judetului vostru. Fiecare isi va lua plata lui, dupa cat rau a facut lui Hristos si Bisericii Sfinte. Hristos cu noi!
– Trezirea frati preoti, treaba noastra e sa liturghisim in Dreapta Credinta, hristocentric, si sa fim aproape de Episcopul nostru eparhiot atata timp cat acesta drept invata Cuvantul Adevarului. Daca devine ecumenist, eretic, apostat, invatatand public erezia, atunci nu mai avem voie sa-l pomenim in slujbe si nici sa participam la slujbele acestuia. Voi liturghisiti inainte, caci nu voi sunteti in afara Bisericii, ci el s-a dus in afara Ei. Multi va intrebati: ce vom face, unde vom sluji, caci in biserica parohiala nu ne vor mai lasa, de unde sa avem antimis? Mai multe detalii luati de la parintele Matei Vulcanescu . Slujiti in paduri si case! Antimisul este doar act juridic din partea episcopului. Antimisul nu este Biserica, Liturghia sau Harul Preotiei… Hristos in mijlocul nostru!

#

UN MAGISTRAT MUSULMAN A INTREBAT ODATA UN STARET:
– DE CE DOAR VOI CRESTINII MOSTENITI IMPARATIA LUI DUMNEZEU? SI EU FAC MILOSTENIE, SI EU SUNT CORECT CU CEILALTI, SI EU AJUT BATRANI SI BOLNAVI.
– STARETUL, PRIVINDU-L L-A INTREBAT:
– AI COPII?
– AM, RASPUNSE MUSULMANUL.
– AI ARGATI PE LANGA CASA?
– AM.
– CINE VA MOSTENI AVEREA TA, COPIII SAU ARGATII?
– COPIII, DESIGUR, RASPUNSE MUSULMANUL.
– VEZI, ASA SI IMPARATIA LUI DUMNEZEU… ESTE MOSTENITA DE COPIII CELUI PREAINALT. MERGI DE TE BOTEAZA CA SA FII MOSTENITOR!

#

Sfântului Ciprian al Cartaginei explică de ce este imposibilă mântuirea în afara Bisericii Ortodoxe :
„ Asemenea oameni (cei născuţi în erezie), chiar dacă au fost ucişi în numele credinţei lor, nu-şi vor spăla nici cu sânge greşelile lor. Vina dezbinării e gravă, de neiertat, şi suferinţa n-o poate purifica. Nu poate fi martir cel ce nu este cu Biserica. (…) Nu pot rămâne cu Dumnezeu cei ce nu vor să fie uniți cu Biserica lui Dumnezeu. Chiar dacă vor arde pe rug sau vor fi daţi fiarelor sălbatice, aceea nu va fi coroana credinţei, ci pedeapsa trădării, şi nu sfârşitul glorios al celui cu virtute religioasă, ci moartea din disperare. Unul ca aceştia poate fi ucis, dar nu poate fi încoronat. Mărturiseşte că e creştin, ca şi diavolul care adesea minte că e Hristos, căci Însuşi Domnul ne atrage luarea-aminte şi zice: «Mulţi vor veni în numele Meu spunând: Eu sunt Hristos, şi pe mulţi vor înşela.» După cum el nu e Hristos, chiar dacă înşeală cu numele, la fel nu poate fi creştin cine nu rămâne în Evanghelia lui Hristos şi a adevăratei credinţe ”

#

Sf. Ioan Maximovici: DESPRE SFÂRŞITUL LUMII

Astăzi tot mai puţini slujitori ai sfintelor altare au curajul să mărturisească Adevărul înaintea turmei lor, să – i dezmeticească şi să – i înveţe pe creştini cum să se mântuiască în lumea aceasta vicleană, plină de capcane. Dar … de cine să ne temem de vreme ce Dumnezeu e Mântuitorul nostru (Psalmi 26, 1)? ’’Hristos ieri şi azi , şi în veci este acelaşi ’’(Evrei 13, 8) . Toţi care L – au urmat, au trecut prin mari dureri. Dar ’’ suferinţele din vremea de acum nu au nici o însemnătate faţă de slava care ni se va descoperi ’’ (Romani 8, 18).

#

CRESTIN = DOAR ORTODOX
Ortodoxia nu e un nume sau o porecla, este o stare si-un adevar, iar expresia ‘BISERICA ORTODOXA’ nu e un nume si un prenume, ESTE CHIAR SFANTA BISERICA! (gr. ορθο (ortho – drept, corect) și δοξα (doxa – slava, slăvire) = credinta dreapta/dreptslavitoare/dreptmaritoare)
Asadar, Biserica Ortodoxa este singura Biserica a lui Hristos-Dumnezeu. Biserica Ortodoxa mai poate fi numita si: Sfanta Biserica, Biserica Apostoleasca, Biserica Soborniceasca, Biserica Adevarului-Hristos, Biserica Cea Una a Adevarului, Biserica Dumnezeiasca, Biserica Mantuitoare, Biserica Harului Sfantului Duh-Dumnezeu, Biserica cu Sfinte Taine, Biserica Sfintilor Parinti, Biserica Dreptmaritoare a Rasaritului, Biserica Dreptei Credinte, Biserica Dreptslavitoare Rasariteana, Biserica Pravoslavnica, Singura Mireasa a lui Hristos-Dumnezeu sau Biserica Sfanta a Crestinatatii.
DRAGI SLUJITORI SI MIRENI ORTODOCSI, VOUA VI S-A DAT MIREASA LUI HRISTOS CA S-O PAZITI, S-O CINSTITI, S-O IUBITI SI S-O PASTRATI CURATA SI FARA VREO INTINACIUNE PUSA PE EA! VOM RASPUNDE CU VESNICIA PENTRU ACEASTA!

#

Sf. Marcu al Efesului: „…Preoţii catolici nu sunt preoţi, fiind sub incidenţa hotărârilor canonice ale sinoadelor ecumenice. „Episcopii voştri [ai latinilor] şi clericii nu mai sunt nici episcopi, nici clerici, fiind caterisiţi de atâtea şi asemenea sinoade, iar mirenii sunt sub anatemă şi afurisenie” (349 – Despre adăugirea din Simbolul de credinţă, PO 17, p. 282).”

#

Cel mai mare pacat al zilelor noastre: oamenii s-au afundat in deznadejde si nu mai cred in Inviere…

Sufletul si Invierea.. fara Vesnicie, sunt glume seci…
N-au cum sa mai creada oamenii in vreo Inviere, atata timp cat nu mai cred ca au suflet nemuritor si constient, ca au Chipul lui Dumnezeu. Predicam oamenilor sec si foarte sec: despre post si rugaciune, despre Iisus ca a mers pe apa si ca inmultea pesti. Dar nu se predica Nemurirea! Venicia! Nimeni nu mai spune oamenilor ca Iisus este Izvorul Vesniciei, ca e Dumnezeu cu Firea…Ce rost are Invierea lui Hristos daca omul contemporan nu mai crede ca are suflet nemuritor cu Chipul lui Dumnezeu?! Ce rost are Invierea tuturor (la Parusie) daca omul contemporan nu crede in viata cealalta?! Sec si secatura! Predici sterile care nu mai au fundament. Exact cum te-ai apuca sa faci o casa incepand de la cosul de pe casa…

#

Cat mai traiti pe acest pamant si in aceste vremuri, voi sa nu uitati ca ADEVARUL este PERSOANA, este DUMNEZEU, este HRISTOS! Fara Hristos-Dumnezeu, toate acestea sunt dracesti:
– dragostea
– mila
– compasiunea
– generozitatea
– darnicia
– jertfa
– plansul
– lacrimile
– dreptatea
– sinceritatea
– timpul
– dorul
– modestia
– umanitarismul
si toate cele asemenea!!!
” FARA DE MINE NU PUTETI FACE NIMIC ”
” CINE NU ESTE CU MINE ESTE IMPOTRIVA MEA ”
” CINE NU ADUNA CU MINE RISIPESTE ”
” EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA ”

#

fa totdeauna ce zice popa…

„Pe scaunul lui Moise si al lui Aaron au sezut carturarii si fariseii, arhiereii si preotii; tot ce va invata ei sa faceti, sa faceti, ca ei legea lui Dumnezeu invata, dar dupa faptele lor sa nu faceti, ca ei zic si nu fac” (Matei 23, 2-3).

Iezechiel 44, 23. Ei trebuie să înveţe pe poporul Meu a deosebi ce este sfânt de ce nu este sfânt şi să le lămurească ce este curat şi ce este necurat.

#

Ciudata realitate
Sa ma ierte Adonai, Vesnicul si Adevaratul Dumnezeu Cel vechi de zile, numai ciudatenii aud si vad in ultimul timp, de la crestini si slujitori. Unii spun ca Iisus ar simpatiza cu artele martiale si cu muzica rock, altii spun ca Raiul e plin de eretici, altii ca toti pamantenii ne inchinam la aceeasi divinitate, altii spun ca toate credintele care vorbesc despre Hristos ar fi crestine, si ramuri ale Bisericii Sfinte, altii spun ca ei, ca slujitori, sunt prinsi ombilical de episcop si, daca episcopul lor moare, ei nu mai au harul pentru slujbe. Cum nu mai au harul? Episcopul era Duhul Sfant?! Tot in seria frati slujitori, sunt unii dintre ei care trimit lumea la mormantul ‘facator de viata’ de la Prislop, iar la Hristos Euharistic, din Potir, sunt restrictionati pe motive ipocrito-penibile: Nu sunteti vrednici! Doar noi clericii suntem vrednici! Nu va impartasim ca fluierati, tusiti, sughitati, nu se poate fara post, spovedanie si asceza carantaniana. Ciudat. Dar preotul se spovedeste inainte de fiecare impartasire? Saptamanal? Tine post o saptamana inainte de fiecare impartasire? Oare…, sa fie toti preotii vegetarieni??? Un alt preot -la care m-am dus sa liturghisesc- mi-a spus inainte de a iesi sa tin predica: Rogu-te, nu le vorbi nimic despre suflet, rai, iad, diavol sau Judecata, ca sa nu-i sperii! Bietul de mine, nu-mi mai ramasesera permisibile decat doua trei subiecte stringente: nora pentru mama, pe banii parintilor, acces direct si te vreau langa mine… Ciudata realitate traim! Sunt slujitori-indrmatori care lauda revolutiile de strada, altii care nu le socot folositoare. Unii slujitori chema la biserica lor pastori neoprotestanti ca sa tina predici, altii merg ei la microfonul acestora. Deunazi, un frate si-a pitit crucea de la gat ca sa nu mai intristeze diavolii. Un frate milos. Si diavolul trebuie compatimit… Si el e frate cu umanitatea, dar un frate mai mare. Umanitatea i-a dat si o nationalitate: este englez. De aceea ii spune ‘big brother’. Mai este o categorie de frati slujitori pe care eu ii numesc global-mesianici. Acestia, isi pun probleme pe care Insusi Fiul lui Dumneze nu si le-o fi pus: ” Toti membri celorlalte culte crestine -din afara Ortodoxiei- nu au nico vina pentru ca sunt acolo. Cum sa fie in afara lui Hristos, aproape doua miliarde persoane?! Nu sunt ei vinovati pentru ca s-au nascut asa si acolo, in acea tara.” Vedeti, vinovatul de serviciu este tot Dumnezeu, pentru ca a facut istoria, semintiile si neamurile. Cum se face ca astazi, slujitorii nu mai au conses? Daca la o masa, la o discutie, se intalnea Sfantul Ioan Gura de Aur cu parintele Fageteanu si cu parintele Papacioc, pun ramasag ca aveau consens deplin? Vedeti fratilor slujitori si mireni, traim vremuri in care reperele vor disparea, iar debusolarea va pune stapanire pe turma. Prin tot ce facem acum stramb fata de Invatatura lui Hristos-Dumnezeu, vom da socoteala nu dupa moarte, cand majoritatea ne vom cobori la iad, ci la Infricosatoarea Judecata cand se vor numara oamenii pe care i-am strambat, pe care i-am bagat in ceata, in osanda si in bezna. Ecoul a tot ce facem in viata este o reverberatie ce striga pan’ la Parusie, pana la urechile Judecatorului Celui Vechi de Zile. (un preot)

#

Sfantul Grigore Sinaitul asemana mintea omului cu o oglinda. Dupa savarsirea pacatului stramosesc mintea umana s-a spart in mii de ganduri asa cum oglinda se sparge in multime de cioburi.

#

Sfântul Marcu al Efesului spune:”sfintele canoane zic că cel ce se abate şi cu puţin de la Ortodoxie este eretic şi supus canonisirii.”

#

Nu urmeaza niciun rai vesnic pe acest pamant… Urmeaza tiranie globala, politie planetara, transumanism, o religie globala draceasca, stabilirea centrului lumii intr-o singura tara, inscaunarea lu’ Antihrist, Armaghedonul si Infricosatoarea Judecata a lui Hristos-Dumnezeu!!!

Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece. (Luca 21, 33)

Vor trece si se vor stinge toate:
Universul intreg, antropocentrismul, umanismul, hominismul, arianismul, autozeificarea omului, zadarnicele stradanii omenesti, increderea in imaginate, in bani, averi si muschi, narcisismul, hedonismul, egocentrismul, filozofiile, parerile, minciuna, smecheria, nedreptatea, lacomia, zgarcenia, cu toate cele izvorate din acestea. Toate se vor preface in NIMIC! TOTI ZEII SI ZMEII VOR STRIGA LA SFARSITUL VEACURILOR (CA SI IULIAN APOSTATUL): NE-AI INVINS GALILEENE!!!

#

”A tăinui cuvîntul adevărului înseamnă a te lepăda de el. Orice om se sfințește prin mărturisirea corectă a credinței. Cel care are credință nefalsificată în Hristos, acela are în el toate harismele Dumnezeiești. Nu există compromis și iconomie în chestiunile de credință, de care depinde mântuirea veșnică a sufletelor oamenilor.” (Sf. Maxim Mărturisitorul)

#

Si daca diavolul v-ar invata ceva de bine, nu-l ascultati! Si daca va lauda dragostea si orice virtute, nu-l acultati! Asemenea si pe fii pierzarii, fii tatalui minciunii (ereticii): nu-i ascultati!

”Din mulţi ieşeau şi demoni, care strigau şi ziceau: Tu eşti Fiul lui Dumnezeu. Dar El, certându-i, nu-i lăsa să vorbească acestea, că ştiau că El este Hristosul.” (Luca IV-41)

#

Acestea toate fiind statornicite de noi cu mare grijă şi acrivie, Sfântul Sinod Ecumenic a hotărât că nimănui nu îi este îngăduit să înfăţişeze, să scrie sau să alcătuiască, nici [el însuşi] să gândească, nici să înveţe pe altul o altă mărturisire de credinţă. Cât despre cei care îndrăznesc să alcătuiască o altă [mărturisire de] credinţă, să o înfăţişeze altora spre învăţătură, sau să răspândească un alt Crez celor care vor să se întoarcă la cunoştinţa adevărului de la rătăcirile elineşti sau iudaiceşti sau de la oricare alta erezie, aceştia, dacă sunt episcopi sau clerici, sa fie îndepărtaţi [episcopii de episcopie şi clericii de cler], iar dacă sunt monahi sau laici, să se dea anatemei.” (Sinodul al patrulea Ecumenic de la Calcedon-451)

#

– ” Trebuie a asculta de invățători și de preoți, și a nu-i judeca, chiar de ar avea o viață urâtă; dacă însă credința le e greșită, atunci nu trebuie doar să nu-i ascultăm, ci și să fugim de ei, și să-i judecăm ” (Sfântul Ioan Gură de Aur)

– ” Daca episcopul sau preotul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi.” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

– ” Papsitasii, protestantii si neoprotestantii n-au nicio Sfanta Taina.” (Mitropolit Serafim de Pireu)

– Daca papa e hirotonit, cine sa-l fi hirotonit? Daca ai lui credinciosi sunt botezati, cine i-a botezat? Nu este Hristos-Dumnezeu savarsitorul tuturor slujbelor si Duhul Sfant-Dumnezeu sfintitorul lor? Nu Adevarul si Duhul Adevarului? Atunci intreb, daca Adevarul nu e minciuna si Duhul Adevarului nu e duhul minciunii, cum sa lucreze Ei in minciuna? De cand Duhul Adevarului este si duhul minciunii?!

Isaia 5-20. Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!

– ” Caci cum este cu putinta ca cel ce nu este botezat dupa dreptslavitoarea credinta a primi venirea, darul si hirotonia Sfantului Duh?” (Sfantul Nicodim Aghioritul)

– “ Oricine se abate şi nu rămâne în învăţătura lui Hristos nu are pe Dumnezeu; cel ce rămâne în învăţătura Lui, acela are şi pe Tatăl şi pe Fiul.” (II Ioan 1, 9)

– ” Dacă vă propovăduieşte cineva altceva decât aţi primit – să fie anatema! ” (Galateni I-9)

– ” Dacă cineva vine la voi şi nu aduce învăţătura aceasta, să nu-l primiţi în casă şi să nu-i ziceţi: Bun venit!” (II Ioan 1, 9-10)

– ” DRAGOSTEA SE BUCURA DE ADEVAR” (1CORINTENI 13, 6), nu de iubire fara Hristos, de iubirisme, sentimentalisme si alte dracisme poleite in lumina…

– ” Proorocii profeţesc minciuni, preoţii învaţă ca şi ei, şi poporului Meu îi place aceasta.” (Ieremia 5, 31)

– ” Să nu te iei după cei mai mulţi, ca să faci rău; şi la judecată să nu urmezi celor mai mulţi, ca să te abaţi de la dreptate;” (Iesire 23, 2)

– ” Doamne, Tie Unuia gresim dar Tie Unuia si slujim, caci n-avem alt Dumnezeu afara de Tine, nici nu ne inchinam la alt dumnezeu strain! ”

– ” Hristos-Dumnezeu-Adevarul are un singur Trup, o singura Invatatura, o singura Biserica, un singur Botez si un singur Duh: Duhul Adevarului.”

– Cine nu tine credinta cea dumnezeiasca, dreapta si patristica, râde de Persoana Duhului Sfânt-Dumnezeu; iar cine râde de Persoana Duhului Sfânt-Dumnezeu nu va avea iertare nici in veacul acesta, nici in cel ce va sa fie. (Matei 12, 32)

#

DESPRE PREOT

” Punand in relatie pe preotul slujitor cu harul imprimat lui prin hirotonie, intelegem indata ca acestuia nu i s-a dat ceva finit, despartit de Fiinta Dumnezeirii, o cantitate oarecare rupta din intregul divin, ci preotul este ridicat la marea demnitate de persoana care lucreaza cu harul, care foloseste aceasta energie in mod constient si personal.
Impreuna cu persoanele divine, preotul lucrand cu acelasi har izvorat din Acestea, devine colaborator al Duhului Sfant, un iconom al acestei mari energii divine care este harul. Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a dat (aici pe pamant) cheile raiului in mainile oamenilor (Apostolilor, ucenicilor si urmasilor arhierei si preoti). Ioan 20, 21-23, Matei 18, 18. Stapanul Hristos a pastrat cheile iadului: Apocalipsa 1, 18.” (Parintele Dumitru Staniloae)

#

DESPRE DEMONI, DIAVOLI SAU DUHURI RELE
DEMONII SUNT PRINTRE OAMENI, POT INTERFERA CU MINTEA OMULUI SI CU ORICE DISPOZITIV ELECTRONIC, SE POT TRANSFORMA IN LUMINA SI-N ORICE OBIECT SAU VIETATE.

” Diavolii, numiti si demoni, duhuri rele, duhuri intunecate sau ingeri cazuti, pot intra in trupul omenesc, pot sa ne insufle cuvinte, principii, atitudini, pot aparea in vis cu chipul rudelor noastre raposate, sub forma rudelor nostre vii, prietenilor si cunoscutilor, pot intra in trupul omenesc cu miile, pot face sa se confunde mintea noastra cu a lor, gandurile noastre cu ale lor, dorintele noastre cu ale lor, iti pot vorbi in minte si cand esti treaz si cand dormi, in orice limba de pe pamant, se pot transforma in orice vietate sau obiect, pot interfera cu tehnologia, pot intra in apa, in mancare, pot vedea gandurile tale rele, pot cauza boli si accidente. Ei cunosc, inteleg si intuiesc multe din tainele materiei si din tainele Universului. Cel mai mic si ramolit diavol al iadului poate sa distruga pamantul intreg cu o singura lovitura. Diavolii sunt ca niste hiene tinute in lesa de Atotputernicul Fiu al lui Dumnezeu.”

http://spuspefata.webs.com/

#

DESPRE SUFLET

NU PIERE NICIUN OM. SUFLETUL OMENESC ESTE NEMURITOR, EL ESTE CHIAR TU INSUTI! FUNCTIUNILE SI FACULTATILE SUFLETULUI OMENESC SUNT: RATIUNEA, SENTIMENTUL, VOINTA, MIROSUL, GUSTUL, AUZUL, VAZUL, PIPAITUL, CONSTIINTA, MEMORIA SI IMAGINATIA.
” Sufletul omenesc se afla in tot trupul omului. Mintea este facultate a sufletului, nu a creierului. Sufletul se afla in legatura cu trupul prin intermediul tuturor celulelor trupului dar, alterarea legaturii dintre sistemul nervos si suflet duce la imposibilitatea trupului de a se mai comunica sufletului, (de a se mai pune la dispozitia sufletului) astfel ca omul, devine bolnav neurologic (de exemplu inconstienta omului in urma unei afectiuni neurologice).
Asadar, atunci cand este alterat sistemul nervos din trupul omului, sufletul isi pastraza toate puterile sale nealterate, puteri la care doar trupul nu mai este partas. In cazul in care extirpam unele celule/organe din trup prin amputare, legatura lor cu sufletul se rupe in totalitate pana la Parusie. Asa se poate intelege de ce la despartirea sufletului de trup, sufletul este cel care continua sa ramana viu si constient in afara trupului.
Exemple:
* situatia sufletului in trupul cu afectiuni neurologice
– inconstienta omului (sistemul nervos central nu se poate comunica sufletului)
* situatia cand sufletul se afla in trupul care doarme, in timpul somnului restaurator
– semiinconstienta (sistemul nervos central se comunica partial sufletului)
* situatia in care o meteahna a sufletului dezechilibreaza sistemul imunitar al trupului
– boala dinspre suflet spre trup (sufletul afecteaza negativ unul sau mai multe organe ori sisteme)
* situatia in care unul sau mai multe organe sunt extirpate
– amputarea (sufletul iese din partea extirpata retragandu-se in restul corpului ramas viu)
* situatia cand unul sau mai multe organe ori sisteme vitale cedeaza partial sau total
– moartea biologica a trupului (sufletul paraseste intregul trup/organism pana la Parusie, ramanad doar intr-o legatura tainica cu toate elementele acestuia, pana la Sfarsitul Veacurilor)”.

http://www.crestinortodox.ro/dogmatica/viata-vesnica/legatura-sufletului-trupul-staruie-dupa-moarte-69172.html

#

CAM TOT CE VEDETI AZI PE PAMANT E INSELARE, MINCIUNA, UMANISM SI SATANISM!
” Iubitule, nu uita că ești botezat în sfânta cristelniță și ești creștin ortodox. Ești parte a Bisericii Ortodoxe, cea care păstrează credința adevărată. Întreabă, citește și vei înțelege singur că numai dreapta noastră credință este adevărată. Există o mișcare care se cheamă ”ecumenism”. Ai grijă să nu te amăgească această mișcare vicleană. Este o mare erezie, este erezia tuturor ereziilor.
Erezia aceasta vrea să unească adevărul credinței noastre cu minciunile celorlalte religii, din iubire – chipurile – și pentru unitate. Însă așa cum bagi de seamă, minciuna nu se poate uni cu adevărul, nici lumina cu întunericul. Noi, credincioșii ortodocși, am jurat prin Botez că ne vom păstra credința așa cum ne-au lăsat-o Sfinții Părinți ai Bisericii noastre. Ba mai mult, iubitule și dacă vor veni ani când ne vor pune sabia la gât din pricina credinței noastre, noi să spunem ceea ce spuneau Sfinții Mucenici: ” Bagă cuțitul mai adânc, nu mă lepăd de dragostea pentru Hristos și de credința ortodoxă! ”
(+ IEREMIA Mitropolitul Gortinei)

#

DUMNEZEU ESTE UNUL PENTRU TOTI PAMANTENII, DAR NU TOTI PAMANTENII VOR SA FIE UNA INTRU UNICUL DUMNEZEU ADEVARAT.
” Iata cum Milostivul Dumnezeu este hulit si batjocorit pentru preamarea Sa iubire de oameni, fiind inlocuit cu stapanul veacului intunericului, cel ce neizbutind odinioara sa fie ‘dumnezeu’ se strecoara astazi bland, duios, si compatimitor in sufletele ateilor ‘religiosi’, apostatilor ‘crestini’ si nihilistilor
‘ortodocsi’ care cred in mincinoasele fagaduinte numite: pace, dragoste, libertate, toleranta, reconciliere, liniste, bucurie, fericire, dezvoltare, confort, progres, cultura sau arta. Acest ‘dumnezeu’ al falsei dumnezeiri, antidumnezeiesc, anti-evanghelic, anti-ortodox, sfideaza Predania si invataturile Sfantilor Parinti, inlatura din vietuirea crestinilor dogmele si canoanele Bisericii lui Hristos.

Unui astfel de anti-dumnezeu i se inchina astazi omenirea, in numele lui se organizeaza intrunirile ecumeniste, de la el cersesc mantuirea crestinii si doresc pacea paganii.

Acestia sunt arhitectii ecumenisti ai ‘valorilor comune’ in care zeii si dumnezeii isi dau mana spre faurirea ‘noii constiinte religioase’ ce se ingrijeste ca in viitor omul sa se izbaveasca de ‘pacatul nefericirii’, pricinuit de ‘fatalismul’ vietuirii in dreapta Credinta Ortodoxa. Marea adunare a falsului ‘dumnezeu’ cere jertfe, iar acestea nu sunt doar ‘fiii pierzarii’, eretici, pagani, evrei, ci in primul rand ortodocsii crestini partasi gandirii liberale, integriste, invitati sa piara dandu-si sufletul pentru balaurul antihristic camuflat in ‘binele public’ si ‘fericirea comuna’.
Dezbinati de Biserica sunt toti cei ce cugeta osebit de Sfintii Bisericii, cei ce inlocuiesc dreptatea si adevarul cu ‘comuniunea si unitatea’, cei ce sacrifica ‘reconcilierii’ dogmele si canoanele, punand ‘binele comun’ mai presus de jertfirea pentru dreapta credinta. De aceste pacate au fugit in trecut adevaratii crestini, impotriva lor au grait si au marturisit Mucenicii, impotriva lor au vietuit Cuviosii, cu acestia au avut de luptat Sfintii, impotriva lor se cuvine sa vietuiasca si sa graiasca adevaratii crestini de astazi.” (Ieromonah Martirie Paduraru)

#

NUMAI DUMNEZEU TAMADUIESTE CU ADEVARAT!
” Omule fără minte, alergi la vrăjitori ca să te tămăduiești?
Și chiar crezi că diavolul va tămădui cu adevărat boala ta?
Acela „de la început a fost ucigaș de oameni” (Ioan 8:44) și a omorât tot neamul oamenilor.
Cum să se facă el acum doctorul tău?
Nu ai văzut că demonii nu au putut să îi vindece nici pe vrăjitorii lor de rănile pe care li le-a pricinuit Moise în Egipt (Ieșire 9:11)?
Și acum te vor face bine pe tine? Astea-s lucruri de tot râsul!
Căci pentru diavol nu există nimic mai dulce decât să îl asuprească pe om în orice chip.
Mai ușor este focului să dea răcoare și flăcării zăpadă, decât să vindece diavolul cu adevărat.
Nici nu poate diavolul, nici nu vrea, nici nu știe cum să tămăduiască.
Dar, și dacă presupunem că poate și vrea și știe, totuși, dacă nu îi îngăduie Dumnezeu, singur nu poate face nimic. Să crezi, deci, frate, că doar Dumnezeu este singurul doctor al sufletelor și al trupurilor.
Vrăjitorii și demonii nu tămăduiesc în mod real, ci închipuit.
Dar și dacă vor să îți tămăduiască trupul, prin îngăduința lui Dumnezeu, să știi că diavolii îți tămăduiesc trupul pentru a-ți omorî sufletul.
Cum? Trăgându-te de la credința lui Hristos și convingându-te să crezi în ei.
Care este deci folosul tău, dacă aici pe pământ ai o sănătate trecătoare, iar acolo vei fi în focul cel veșnic?
Piară o asemenea sănătate! Piară o asemenea viață!
Diavolul, frații mei, este un pescar prea viclean.
Pune o mică momeală și vrea să prindă un pește mare.
Cu bucurie diavolul vă dă puțină sănătate, numai și numai ca să vă lipsească de rai, ca să vă arunce în focul cel veșnic!
Cum puteți, așadar, ca pentru cea mai mică problemă să Îl părăsiți pe prea dulcele Hristos – creatorul, mântuitorul, adevăratul vostru doctor – și să mergeți la blestematul diavol – ucigașul și asupritorul vostru?
Cum aveți inimă să disprețuiți atâția sfinți, care sunt prieteni și binefăcători și vindecători ai voștri, și să alergați la vrăjitori și la demoni, care sunt cei mai neînduplecați dușmani ai voștri?” ( Sfantul Nicodim Aghioritul)

#

Nebuni par cei care danseaza in ochii celor care n-aud muzica…

#

Isaia 5-20. Vai de cei ce zic răului bine şi binelui rău; care numesc lumina întuneric şi întunericul lumină; care socotesc amarul dulce şi dulcele amar!

#

ORTODOXIE NU MAGIE, ORTODOXIE NU EREZIE, ORTODOXIE NU APOSTAZIE!

De cand Ortodoxia este ceea ce vor unii, ceea ce simt unii si ceea ce gandesc unii? Voi credeti ca ceea ce debiteaza trufia omeneasca, e Ortodoxie? Ortodoxia, sau Dreapta Credinta, este doar ceea ce ne-a spus Hristos-Dumnezeu si ceea ce ne-a invatat Duhul Sfant-Dumnezeu prin Sfintii Sai. Este ceea ce auziti in vremurile noastre la parinti precum Mitropolitul Serafim al Pireului, Anitulesei de la Radauti, Fageteanu, Papacioc, Staniloae sau Cleopa… O altfel de Ortodoxie este nehristica si nepatristica, este falsa. Daca fiecare isi imagineaza adevarul dupa cum are chef, de ce s-a mai intrupat Adevarul-Absolut? Nu ca sa ne arate exact cum este El? Asadar, ortodoxule contemporan, al cui vrei sa fii de fapt? Al lui Dumnezeu-Fiul, sau al mintii tale trufase, autonome si autosuficiente? Nu din trufie au fost alcatuite mii de secte cu tenta crestina? Nu mai aveti repere? Luati-o la pas si cautati putinii indrumatori autentici. Sunteti debusolati? Nu mai credeti si nu mai ascultati de debusolatorul televizor. Vreti sa ascultati doar de voi insiva? Mantuiti-va singuri! Vreti sa ascultati de televizor? Televizorul sa va mantuiasca! Fratilor, Lumina lui Hristos lumineaza tuturor!!!

#

Să nu te iei după cei mai mulţi, ca să faci rău; şi la judecată să nu urmezi celor mai mulţi, ca să te abaţi de la dreptate;> (IESIRE 23, 2)

#

” Proorocii profeţesc minciuni, preoţii învaţă ca şi ei, şi poporului Meu îi place aceasta.” (Ieremia 5, 31)

#

„Omenirea nu-l va recunoaşte pe Antihrist; îl va socoti ca fiind Hristos, îl va proclama drept Hristos” (Sfântul Ignatie Briancianinov).

#

Atunci de vă va zice cineva: Iată, Mesia este aici sau dincolo, să nu-l credeţi… Deci de vă vor zice vouă: Iată în pustie este, nu ieşiţi; Iată în cămări, nu credeţi.” (Matei 24, 23-27).

#

„Când vei auzi că Hristos a venit sau S-a ivit pe pământ, atunci să ştii că acela e Antihristul”(Sfantul Zosima)

#

” Nu trebuie să ne oprim singuri de la împărtăşirea cu Domnul, pentru că avem conştiinţa faptului că suntem păcătoşi. Dimpotrivă, vom merge să-L primim cu o dorinţă mai mare pentru a obţine sănătatea sufletului şi curăția duhului, dar cu credinţă şi umilinţă, considerându-ne nevrednici de un asemenea har şi căutând mai degrabă medicamentul pentru rănile noastre. Dacă aşteptăm să fim vrednici, nu ne vom împărtăşi nici măcar o dată pe an. Practica împărtăşirii anuale este a multora din cei care rămân în mănăstiri. Ei îşi creează o anumită idee despre vrednicie, despre sfinţenie şi despre măreţia Sfintelor Taine, considerând că nu trebuie să ne apropiem de acestea, în înţelesul lor, decât dacă suntem sfinţi şi fără pată şi nu mai degrabă pentru a deveni. Ei cred că evită, astfel orice duh de mândrie. În realitate, ei cad într-o mândrie şi mai mare, căci cel puţin în ziua în care se împărtăşesc se consideră vrednici de împărtăşanie. Cât de preferabil este să primim Sfintele Taine în fiecare duminică, ca remediu pentru patimile noastre, cu inima zdrobită, plini de credinţă şi mărturisind că nu merităm acest har, în loc să ne umplem de această convingere deșartă că măcar la sfârşitul anului o să fim vrednici.” (Sfantul Ioan Casian)

#

„Presa are funcţia de a dezlănţui şi de a înflăcăra pasiunile unui popor; marea masă nu are nici cea mai mică idee cui îi serveşte presa într-adevăr. Printre ziare există şi unele care ne vor ataca. Pe acestea tot noi le fondăm, iar punctele în care ne atacă, tot noi le alegem. Nici o ştire nu va ajunge în public fără permisiunea noastră. Acest lucru este posibil deoarece toate ştirile din lume se centralizează la câteva agenţii de ştiri, iar aceste agenţii sunt controlate de noi. Ziarele noastre vor fi de toate nuanţele politice: aristocratice, socialiste, republicane, chiar anarhiste.” (un mason)

#

Noi, crestinii (adica ortodocsii), dupa botez, ne miscam intre fiul risipitor si cele cinci fecioare intelepte, cadem, ne ridicam si cerem harul mantuitor al Sfantului Duh. Ne miscam intre Spovedanie si Impartasanie. Cautam totdeauna duhovnici care sa nu fie ecumenisti (eretici) sau atei (necredinciosi). Sfatul meu: spovediti-va des si tineti de preoti autentici precum Gheorghe Anitulesei de la Radauti. Nu vom fi intrebati de ce n-am avut muschi sau masterate, vom fi-ntrebati de ce n-am vrut iertarea lui Hristos-Dumnezeu, Trupul Sau tainic-dumnezeiesc si de ce nu am plans pentru ce am gresit ieri. Cu cat vom pleca din lumea asta mai necuratiti si mai pervertiti, cu atat vor avea diavolii dreptul asupra sufletelor noastre spre a le conduce in infernul lor infiorator.

#

Sfantul Sfintit Mucenic Cosma Etolianul (+1779):
„Pe Papa sa-l blestemati, fiindca el este cauza… Noi avem o porunca ce spune sa anatemizam pe oricine adauga sau nu crede in ceva mic din cele pe care le-au legiuit Parintii Bisericii noastre”

#

Patriarhul Constantinopolului Gherman al II-lea: (+1240):
„… Pentru aceasta, va legiuiesc si voua, tuturor mirenilor care sunteti adevarati fii ai unicei Biserici Universale (Sobornicesti): sa fugiti alergand departe de preotii care s-au pus in slujba catolicilor. Si nici la adunarile Bisericii sa nu va strangeti impreuna cu ei, nici obisnuita binecuvantare sa nu o primiti din mainile lor. Este mai bine sa va rugati luI Dumnezeu singuri in casele voastre, decat sa participati la adunarile comune impreuna cu latino-cugetatorii”

#

Si Sfantul Simeon al Tesalonicului spune:,,Dumnezeiasca Liturghie este o lucrare sfântă pentru pregătirea Preasfântului Trup si Sânge a lui Hristos, ca să fie dat spre împărtăşire tuturor credincioşilor. Acesta este întreg scopul şi rostul Liturghiei: împărtăşirea credincioşilor”.

#

Antihrist, Va veni ca un nelegiuit, sub o înfăţişare care îi va îngădui să înşele pe toată lumea, va veni sub chipul smereniei, al blândeţii, se va pretinde victimă a nedreptăţii, scârbit de idoli, va lua înfăţişarea evlaviei, a bunătăţii, va fi prietenul săracilor, amabil cu toţi; dar va şti să ia şi hotărâri meşteşugite ca să placă tuturor, pentru ca  toţi oamenii să-l iubească. Va înşela lumea până ce îşi va fi stabilit domnia. Mai mult, va face semne mari şi minuni ca să intimideze […] Şi fiindcă multe clase sociale şi neamuri îi vor aprecia calităţile şi puterea, toţi îl vor accepta în unanimitate, într-un singur gând, şi-l vor proclama rege cu bucurie, repetându-şi între ei: oare am fi putut găsi un alt om la fel
de bun şi de drept? (Sfântul Irineu)

#

De multe ori înşeală răutatea, prefăcându-se în chipul faptei bune. După cum a spus şi Sfântul ‎Dorotei: Nici o răutate şi nici unul dintre eresuri, nici însuşi Diavolul nu poate să înşele pe cineva, ‎numai dacă se preface în chipul faptei bune. După cum şi Sf. Apostol zice că însuşi Diavolul se ‎închipuie un Înger luminat. Neghină numeşte Sf. Vasile cel Mare pe ereticii cari strică învăţăturile ‎Domnului şi amestecându-se ei cu trupul cel sănătos al Bisericii ca, fiind nevătămaţi, să facă ‎vătămare. (Din Catehismul Sf. Chiril Patriarhul Ierusalimului pag. 121) [Sfântul Ioan Iacob Românul (Hozevitul), Din Ierihon catre Sion – Trecerea de la pamant la cer, s.n., Jerusalem, 1999, , sâmbătă, 17 august 2013, p. 393]

#

Intru aceasta zi, cuvant al Sfantului Ioan Gura de Aur, despre femeile cele rele

Nu este nimeni pe pamant asemanator cu femeia cea rea de gura si nici o fiara nu este intocmai cu femeia cea inselatoare. Cine este mai rau, intre cele cu patru picioare, decat leul ? Sau ce este mai cumplit decat sarpele, dintre taratoare. Si, totusi, nimic nu sunt toate acestea, fata de femeia cea rea de gura. Si, marturiseste, despre cuvintele mele, chiar Inteleptul Solomon, zicand: „Mai bine este a vietui cu leul impreuna, sau cu sarpele in pustie, decat a trai cu femeia cea rea de gura si certareata”. Sa nu socotesti ca Solomon a zis acestea fara de minte, pentru ca, si din fapte, vei pricepe acestea. De Daniil, in groapa leii s-au rusinat, iar, pe dreptul Nabot, Isabela l-a ucis. Chitul pe Iona in pantece l-a pazit, iar Dalila, pe barbatul sau Samson, tunzandu-l, l-a dat celor de alt neam. Balaurii si viperele se temeau de Ioan Botezatorul in pustie, iar Irodiada, la ospat, i-a taiat capul. Corbii, pe Ilie, in pustie si in munte, il hraneau, iar Isabela, dupa darul cel de ploaie, pe Ilie la moarte hotarase sa-l dea. Si ce zicea ea: „Asa sa-mi faca mie Dumnezeu si acestea sa-mi dea mie, daca maine, in acelasi ceas, nu voi pune sufletul lui cu sufletul celor ucisi”. Si, temandu-se, Ilie a fugit, in pustie. Vai mie, Proorocul se teme de o femeie. Cel ce ploaia a toata lumea o purta pe limba sa si foc din cer a pogorat si morti a inviat. O, cat de rea este arma cea ascutita a diavolului! Pentru femeie, Adam a fost izgonit din Rai. Pentru femeie, David cel bland s-a inselat si l-a ucis pe Urie. Prin femei, diavolul l-a surpat pe Inteleptul Solomon, aducandu-l la calcare de Lege. Femeia cea fara de rusine nu se sfieste de nimeni; nici pe preot nu cinsteste, nici de levit nu se rusineaza, nici de prooroc nu se teme. 0, ce rautate. Femeia cea rea este mai rea decat toate rautatile. Daca este saraca, pe toti ii osandeste. Sau, de are bogatie, pe toti ii ocaraste. Indoita este rautatea si grea este viata, neimblanzita este fiara. Eu am vazut vipere neimblanzite, imblanzindu-se, si lei si ursi si rinoceri domesticindu-se, dar femeia rea, niciodata nu se imblanzeste. Mai bine este a bate fierul, decat a invata pe femeie rea. Deci, sa stiti aceasta, ca, cel ce are femeie rea, si-a luat plata pentru pacatele sale, pentru ca femeia rea niciodata nu se smereste. Fiind pedepsita, se indraceste, laudata, se inalta si nu stie sa pazeasca obiceiurile dragostei. Dumnezeului nostru slava, acum si pururea si in vecii vecilor!

Deci, fiindcă din toate cele zise se înţelege că nu se cuvine a se despărţi bărbatul de femeie sau femeia de bărbat, cei doi trebuie a se suferi unul pe altul – după Sfantul Grigorie Teologul. Şi atât femeia se cade a-l suferi pe bărbat – măcar de o ocăreşte, măcar de o bate, măcar de cheltuieşte zestrea ei, sau altceva de-i face, măcar si de se îndrăceşte (după Canonul 4 al lui Timotei), măcar alte metehne de ar pătimi şi neputinţă de ar avea (după Hrisostom, în cuvântul la zicerea: „muierea s-a legat cu lege” şi celelalte).

„Pentru că fiicele Sionului sunt atât de mândre şi umblă cu capul pe sus şi cu priviri obraznice, cu paşi domoli, cu zăngănit de inele la picioarele lor, Domnul va pleşuvi creştetul capului fiicelor Sionului, Domnul va descoperi goliciunea lor”. În ziua aceea va lua Domnul toate podoabele: inele, sori, luniţe, cercei, brăţări, văluri, cununi, lănţişoare, cingătoare, miresme, talismane, Inele, verigi de nas, veşminte de sărbătoare, mantii, şaluri, pungi, oglinzi, pânzeturi subţiri, turbane şi tunici. Atunci va fi în loc de miresme, putreziciune, şi în loc de cingători, frânghie, în loc de cârlionţi făcuţi cu fierul, pleşuvie, în loc de veşmânt preţios, zdrenţe, şi în loc de frumuseţe: pecete de robie. Locuitorii Sionului vor cădea de sabie şi vitejii lui în războaie. Porţile fiicei Sionului vor scârţâi şi se vor jeli şi, jefuită, ea va şedea despuiată pe pământ.” (Isaia 3, 16-26)

“34. Ca în toate Bisericile sfinţilor, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice şi Legea.
35. Iar dacă voiesc să înveţe ceva, să întrebe acasă pe bărbaţii lor, căci este ruşinos ca femeile să vorbească în biserică.”
(I Corinteni 14:34-35);
“11. Femeia să se înveţe în linişte, cu toată ascultarea.
12. Nu îngăduiesc femeii nici să înveţe pe altul, nici să stăpânească pe bărbat, ci să stea liniştită.
13. Căci Adam a fost zidit întâi, apoi Eva.
14. Şi nu Adam a fost amăgit, ci femeia, amăgită fiind, s-a făcut călcătoare de poruncă.”
(I Timotei 2:11-14);

#

Sf. Ioan Damaschinul spunea ca „Cine nu marturiseste dreapta credinta a celor 7 Sfinte Sinoade Ecumenice si a Bisericii este NECREDINCIOS, chiar daca pare ca merge la Biserica si se roaga, el defapt e necredincios.”

#

Canonul 58 apostolic (si nu numai) spune foarte clar: Episcopul sau presbiterul arătând nepăsare (neglijând) clerului sau poporului şi neînvăţându-i pe aceştia dreapta credinţă, să se afurisească, iar stăruind în nepăsare şi în lenevie, să se caterisească. (a se vedea și: 19 TruL; 11 Sard.; 19 Laod.; 71, 121, 123 Cartag.)

#

Că s-a învârtoşat inima poporului acestuia şi cu urechile sale greu a auzit şi ochii săi i-a închis, ca nu cumva să vadă cu ochii şi cu urechile să audă şi cu inima să înţeleagă şi să se întoarcă la Mine şi să-l vindec”. (Isaia 6, 10)

#

Datorită impactului deosebit de mare pe care televiziunea îl are asupra marilor mase de oameni francmasoneria foloseşte emisiunile TV (abil şi malefic realizate) pentru a-i manipula şi „programa” pe cei ignoranţi. Omul modern, „homo televisiens”, a devenit dependent de televizor şi pierde cel puţin 3-4 ore pe zi în faţa micului ecran. La întocmirea programelor TV, alături de specialişti din cele mai diverse domenii de activitate, lucrează şi psihologi care în conformitate cu planurile malefice ale masoneriei manipulează prin sugestie conştiinţe, creează opinii de masă, influenţează politic şi educaţional telespectatorii. Prin repetare, prin prezentare în forme atractive imagine-muzică-sunet, prin sugestie, apar în subconştientul telespectatorilor germenii autosugestiei, care acţionează insidios, permanent şi distructiv.

Astfel, fără să-şi dea seama, telespectatorul se lasă condus, manipulat. Comoditatea preluării mesajului audio-vizual a făcut ca telespectatorii să accepte bucuroşi informaţii prefabricate subtil malefic, aranjate şi decupate, care le captează toată atenţia, transformându-i astfel, din fiinţe care ar trebui să gândească în fiinţe gândite.

Francmasoneria urmăreşte ca prin diverse şi atractive jocuri şi concursuri să abată atenţia oamenilor de la modul pervers în care urmăresc să instaureze noua „ordine mondială” prin care vor să exploateze oamenii acestei planete.

În timpul emisiunilor TV abil şi atractiv concepute, atunci când este captată atenţia conştientului (care ar trebui să cenzureze informaţiile care ajung în subconştient) prin fraze, cuvinte, sunete şi mai ales prin imagini special alese, se va produce implantarea în subconştient a mesajului urmărit a fi transmis, iar apoi oamenii vor reacţiona conform modului în care le-a fost programat subconştientul!

În faţa micului ecran, vrând-nevrând, fiinţa umană îşi formează psihologia de consumator, devine receptiv, iar televizorul va deveni o necesitate (generând boli psihice), aşa cum este alcoolul pentru un beţiv sau cum sunt ţigările pentru un fumător.

Libertatea telespectatorului de a alege este limitată, lui i se propun emisiuni special create, având scopuri prestabilite, fiecare din ele având un mesaj subtil ales. Un om care vine obosit de la servici este receptiv (pasiv) în faţa televizorului, iar psihologia lui este de a prelua fără nici un discernământ mesajul primit.

Francmasoneria urmăreşte ca majoritatea filmelor prezentate la televizor să aibă scene violente, de groază, care să genereze perturbări psihice celor care vizionează aceste filme.
În cazul „trăirii televizate”, mesajul transmis copiilor şi adolescenţilor provoacă o contagiune emoţională imediată, propice pentru mimetism, şi chiar îndemnul de a trece imediat la fapte antisociale cum ar fi: furturi, tâlhării, spargeri de maşini, crime, acţiuni violente, etc. În acest sens putem da exemplul celor 29 de tineri din S.U.A. care şi-au tras câte un glonţ în cap, după vizionarea la TV a filmului „Voiaj la capătul infernului”. Acesta este doar unul din miile de exemple despre modul în care un film satanic perturbă psihicul oamenilor şi-i determină să se auto-distrugă.
Mircea Moldovan, preşedintele Consiliului Naţional al Audio-Vizualului, cu privire la oribila crimă realizată de un tânăr de 15 ani care şi-a ucis prietenul inspirându-se dintr-un film dat pe TV afirmă: „Autorii morali ai crimei sunt televiziunile care transmit filme cu violenţă.”

Cu ajutorul televiziunii poţi dezinforma, forma opinii greşite, sau chiar impune puncte de vedere politice, economice, sociale etc, despre un grup de oameni, o societate sau un popor.

#

Despre cei rataciti in erezii, Sfantul Maxim Marturisitorul ne invata:

„Vă rog să fiţi aspri şi neînduraţi faţă de orice ar putea să ajute la dăinuirea credinţei lor nebuneşti, căci socotesc ură faţă de oameni şi despărţire de Dumnezeiasca dragoste ajutorul dat rătăcirii ereticeşti spre mai mare pierzanie a celor ce se ţin de această rătăcire.” (Patrologia Graeca 91:465C, Epistola 12)

#

Crestinul care se lupta sa duca o viata ortodoxa duhovniceasca, trebuie sa se afle in afara mersului lumii. (Cuv. Serafim Rose)

#

Caci cum este cu putinta ca cel ce nu este botezat dupa dreptslavitoarea credinta a primi venirea, darul si hirotonia Sfantului Duh? (Sfantul Nicodim Aghioritul)

#

Sfantul Iustin Popovici (+1979)
“Prin dogma despre infailibilitatea papei, papa a fost de fapt declarat drept Biserica, si el, un om, a luat locul Dumnezeului-Om. Acesta e triumful final al umanismului!

#

Sfantul Grigorie Palama (+1340)
“Cei ce sunt in Biserica lui Hristos apartin adevarului, iar citi nu apartin adevarului, nu sunt nici in Biserica lui Hristos.”

#

Sfantul Nichifor Marturisitorul, patriarhul Constantinopolului (+828)
“Si chiar daca foarte putini ramin inlauntrul Ortodoxiei si a bunei credinte, acestia sunt Biserica si in miinile lor se gaseste autoritatea si apararea asezamintelor Bisericii. Si daca acestia ar trebui sa sufere pentru buna credinta, aceasta va fi vesnica lauda pentru ei si li se va darui mintuirea sufletului.”

#

Sinodul de la Constantinopol din anul 1724
“Cei care vor dezerta de la Ortodoxie si vor parasi parintestile si dreptele dogme ale credintei si Predaniile obstesti ale Bisericii si vor decadea si se vor indeparta cu inovatii si cu credinte absurde si cu obiceiuri eterodoxe si vor falsifica si vor maslui adevarul Ortodoxiei, acestia nici nu mai sint, nici nu se mai numesc crestini cu adevarat, ci se taie si se despart de totalitatea madularelor Bisericii si a crestinilor, ca niste eterodocsi si inovatori si se izgonesc afara din sfintul staul ca niste oi riioase si madulare putrede.”

#

Sfântul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)
„Acela care îl pomeneste pe papa ca arhiereu ortodox este vinovat si latino-cugetatorul trebuie considerat ca un tradator al credintei. Prin urmare, fugiti de ei, fratilor, ca si de împartasirea cu ei, pentru ca unii ca acestia sunt apostoli mincinosi, lucratori vicleni. Nu este altceva de mirare daca si ispititorii lui Satana se preschimba în îngeri ai dreptatii, al caror sfârsit va fi dupa faptele lor.”

#

(Sfantul Marcu al Efesului)
„Sa fugiti de catolici precum fuge cineva de sarpe”

#

mitropolitul Ieremia al Megalopolei
”Să vă bucurați și să vă veseliți pentru că sunteți creștini ortodocși. Toate credințele sunt mincinoase, numai cea ortodoxă este credința adevărată”. Și ca una ce este adevărată, frații mei, nu acceptă nici adaosuri, nici omisiuni. Este precum ochiul care nu suportă în el nici măcar un fir de praf”.

#

”Daca episcopul sau preotul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi.” (Sfantul Ioan Gura de Aur)

#

Ecumenismul, poarta prin care Antihrist va intra in Biserica

ecumenic, sobor panortodox al madularelor lui Hristos-Dumnezeu (intre slujitori si mireni ortodocsi)

ecumenicitate, valabilitatea Adevarului Panortodox, Unic si Sfant in intreaga lume

ecumenist, intrunire intre neortodocsi si ortodocsi in vederea dizolvarii Adevarului Unic si Sfant

ecumenism, miscarea de unire a neortodocsilor cu ortodocsii in vederea dizolvarii Adevarului Unic si Sfant

#

Daca ticalosii diavoli sunt luptatori impotriva lui Dumnezeu, atunci si templele lor pagane si eretice sunt intinate si primejdioase. (Sf. Maxim Grecul 1555)

#

Sfantul Sofronie de la Cioara (1760)

” Indeamna pe oameni sa se roage fiecare la el acasa, sa se intalneasca in taina cu preotii ortodocsi pentru spovedanie, impartasanie, cununii, botezuri si alte nevoi religioase si explica oamenilor ca popii uniti nu sunt altceva decat niste tradatori lepadati ”

#

cheile raiului si cheile iadului

– Hristos-Dumnezeu a dat (aici pe pamant) cheile raiului in mainile oamenilor
(Apostolilor, ucenicilor si urmasilor arhierei si preoti). Ioan XX, 21-23, Matei XVIII, 18
– Stapanul Hristos a pastrat cheile iadului: Apocalipsa I, 18

#

„Harul este o energie necreata, izvorata din Fiinta Dumnezeiasca a celor trei ipostasuri si nedespartita de ea, sau de aceste ipostasuri. Aceasta pune in evidenta faptul ca in har ca lucrare e prezent insusi subiectul dumnezeiesc care savarseste lucrarea harului”.(Sfantul Grigorie Palama)

#

” Toate patimile sunt forme ale egoismului.” (Preot Profesor Doctor Dumitru Staniloae)

#

„Si cine va putea indura ziua venirii Lui si cine se va putea tine bine, cand El se va arata? Caci El este ca focul topitorului si ca lesia nalbitorului” (Maleahi 3,2).

#

Animalele, necugetătoare, dar simţitoare, au un spirit vital care nu poate exista în sine, deoarece ele nu sunt înzestrate cu minte şi cuvânt. Îngerii şi arhanghelii au minte şi cuvânt – sunt deci fiinţe noetice şi inteligente – dar nu au duh dătător de viaţă, întrucât nu au un trup care să primească viaţă de la duh. Prin urmare, „numai omul a fost făcut după Chipul Cel în trei ipostasuri” (Sfântul Grigorie Palama), întrucât numai el e înzestrat cu minte, cuvânt şi duh dătător de viaţă care dă viaţă trupului cu care este unit.

#

EXISTA DOAR TREI CATEGORII DE EXISTENTE PERSONALE:

– SFANTA TREIME (CELE TREI PERSOANE DUMNEZEIESTI CU NATURA LOR DIVINA)

– OAMENII (CU NATURA LOR UMANA)

– INGERII (CU NATURA LOR INGEREASCA)

#

DE CE ERA NOASTRA INCEPE CU HRISTOS-DUMNEZEU:

În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi prin Care a făcut şi veacurile; (Evrei 1,2)
El este mai înainte decât toate şi toate prin El sunt aşezate. (Coloseni 1, 17)

#

” Dogmele sfintesc pe cei care le marturisesc”-Sfantul Ioan Gura de Aur.
“ Orice om se sfinteste prin marturisirea exacta a credintei -ortodoxe-” Sfantul Maxim Marturisitorul
“ Prin tacere il tradam pe Dumnezeu”-Sfantul Grigorie Teologul

#

Sfantul Grigorie Teologul ne spune: “Unde este evidentã necredinta, trebuie sã preferãm mai bine focul si sabia si situatiile critice si mîinile tiranilor – si toate cu dãruire – decît sã luãm parte la aluatul pãcatului si sã ne unim cu cei care bolesc în credintã… De mii de ori este mai bunã dezbinarea care se face pentru cuvintele bunei credinte ortodoxe decît pacea, cînd aceasta este unitã cu patimile.”

http://intreabapreotul.webs.com

sursa

283853_575356019152743_979105719_n

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s