Vizita Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la Taize

  

                        *

*

Pe 25 aprilie 2017, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat pentru prima data comunitatea de la Taize. In aceasta vizita Patriarhul a participat la rugaciunea comuna in biserica „Reconcilierii”, in prezenta fratilor si reprezentatilor diferitelor comunitati crestine a tinerilor reuniti la Taize. De asemenea, el a binecuvantat 2 icoane si s-a recules la mormantul fratelui Roger, fondatorul comunitatii de la Taize , dupa cum ne informeaza Radio Vatican.

1

Cu o zi inainte, 24 Aprilie 2017, Patriarhul Bartolomeu a tinut un discurs la o reuniune a Consiliului Mondial al Bisericilor, in care face niste reflexii in viziunea Patriarhiei Ecumenice legate de Sinodul din Creta.

Fratele Benoît: -Este o vizita istorica, pentru ca legaturile sunt vechi cu Patriarhia Ecumenica. Sunt frati si calugari care care au trait[aici] in anii ’60, dar n-a fost niciodata o astfel de vizita, a celui mai inalt reprezentant al acestei Patriarhii si, deci, ne bucuram ca el vine si este partas rugaciunii comune cu toti fratii si Credinciosii care sunt prezenti aceasta saptamana.

Patriarhul Ecumenic : – In moartea si in Invierea Sa, Hristos ne-a impacat cu Dumnezeu. In momentul in care cantam imnurile pascale, Orient si Occident crestini impreuna, continuam sa ne rugam pentru ca lumina Invierii sa ne conduca pe calea unitatii si a comuniunii.

Fratele Alois: Este un simbol pe care vrem sa-l partajam, reconcilierea care ne-a fost adusa de Hristos. Si faptul de a ne ruga impreuna, ca Patriarhul vine sa se roage aici, impreuna cu noi, este ca o anticipare a acestei reconcilieri pe care Hristos a dat-o deja umanitatii, dar pe care nu o traim destul de deplin.

Reporter: Il vom intalni pe Patriarhul Bartolomeu alaturi de Papa Francisc, in vizita sa la Cairo, vinerea si sambata viitoare …

RUGĂCIUNI ÎMPREUNĂ CU ERETICII

(Fotografii de pe Pagina Patriarhiei Ecumenice)

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s