Comunicare privind Sinaxa Panortodoxă din 4 aprilie 2017 din Grecia din partea Părinților de la Schitul Oituz

Salutăm organizarea în Grecia a  Conferinței interortodoxe din 4 aprilie 2017 precum si prezenta unor figuri reprezentative ale Ortodoxiei noastre dreptslăvitoare si dreptmărturisitoare atât din Grecia cât si din alte țări participante. Ne bucură de asemenea prezența multor preoți ,teologi ,monahi şi mireni, precum şi lupta lor continuă pentru mărturisirea dreptei credințe. 

Comunicatul venit din partea Părintelui Prof.Dr.Theodor Zisis privind Sinaxa din Grecia din 4 Aprilie 2017,precum şi celelalte comunicate mai vechi referitoare la acesta ,ne fac să înțelegem că această Sinaxă are ca temă centrală condamnarea ecumenismului, a ,,pseudo-sinodului din Creta” şi dezbateri despre măsura întreruperii canonice a pomenirii episcopilor care îl acceptă.

Din aceleasi comunicate rezultă că vor lua cuvântul conferențiari şi preoți reprezentând țările participante care,, vor adresa un succint salut Sinaxei”.

Rezultă de asemenea, că din Biserica Ortodoxă din România, vor merge ca reprezentanți teologul Mihai Silviu Chirilă si preot dr.Ciprian Staicu. Față de cele de mai sus aducem la cunoştință că noi ieromonahul Macarie Banu şi ieromonahul Atanasie Parfeni, care menținem măsura nepomenirii  ierarhului locului ,nu am împuternicit pe nimeni să ne reptezinte la această Sinaxă din Grecia.

Decizia noastră este determinată de faptul că în România nu a existat o Sinaxă a tuturor celor care luptă împotriva panereziei ecumeniste sau au oprit pomenirea ierarhului locului în urma evenimentului din Creta. Credem că era necesară o sfătuire în Sobor mai întâi la noi în țară pentru a putea prezenta starea reală a luptei pentru păstrarea credinței Ortodoxe în România aşa cum o vedem fiecare dintre noi, şi pentru a face cunoscut tuturor, mai apoi problemele cu care ne confruntăm după întreruperea pomenirii ierarhului, astfel încât toate acestea să fie incluse în duscuțiile şi dezbaterile care vor avea loc la această Sinaxă din Grecia.

Noi suntem şi rămânem membrii ai Bisericii Ortodoxe Române şi vom duce lupta împotriva panereziei ecumenismului din interiorul Bisericii,considerând totodată că este gresit a îndemna pe credincioşi să se constituie în grupări care promovează învățături cu tendințe schismatice, mai precis a îndemna poporul să nu mai meargă la Biserică ,ci doar la preoți care au întrerupt pomenirea.

Aceastia desi spun că există Har în Biserică Ortodoxă Română, consideră că nu mai sunt Taine valide unde se pomeneşte episcopul.

În aceste vremuri de încercare, îi îndemnăm pe credincioșii ortodocși să stea neclintiti în Biserica strămoşească,sa-şi aleagă cu mare discernământ duhovnicii şi sa-i urmeze atâta timp cât aceştia sunt dreptcredincioşi si nu le impune sub nici o formă panerezia ecumenismului.

Ne rugăm pentru toți participanții la Sinaxa din 4 aprilie din Grecia, ca Bunul Dumnezeu să îi ajute să continue lupta cea bună,rămânând cu toții în credința cea Ortodoxă mântuitoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s