Masca perfecta pentru promovarea ecumenismului, Marsul pentru viata


Epistola a 2 catre Corinteni a Sf Apostol Pavel, cap 6, vers 14, 15, 16, 17 :

„Nu va injugati in alt jug cu cei necredinciosi: ca ce impartasire are dreptatea cu faradelegea? Sau ce impreunare are lumina cu intunericul?
Sau ce unire are Hristos cu veliar. Sau ce parte este credinciosului cu cel necredincios?
Sau ce insotire este bisericii lui Dumnezeu cu idolii?
Pentru aceea iesiti din mijlocul lor, si va osebiti, zice Domnul, si de necuratie sa nu va atingeti; si eu voiu primi pe voi.”

1

Anul acesta marsul pentru viata, se desfasoara cu implicarea Patriarhiei Romane, ceea ce este o premiera. Pana in acest an acest mars era organizat doar de asociatii nonguvermantale din tara. Acesta se va desfasura sambata, 25 Martie 2017, in toata tara. Sa vedem de ce tocmai acum patriahia se implica in organizare si daca este benefic acest mars.
Multi dintre sustinatorii acestui mars probabil veti zice ca noi cautam sa dezbinam si sa cream ura intre crestini, ceea ce este fals. Tot timpul cand avem de dus o lupta de aparare a credintei, sau a familiei, nu putem merge la drum cu eretici, atei, sectari sau chiar asa-zisi ortodocsi care au duh sectar , adica nu sunt in totalitate condusi de invatatura Sfintilor. Observam ca in acest an, la Cluj, sunt chemati sa sustina acest mars si cei din partea sectelor si ereticilor ceea ce contravine invataturii autentice ortodoxe.

http://www.eparhiaclujgherla.ro/2017/02/28/episcopia-de-cluj-gherla-invita-la-campania-si-la-marsul-pentru-viata-2017/

http://www.activenews.ro/stiri/Trei-culte-se-alatura-Bisericii-Ortodoxe-si-cer-respingerea-%E2%80%9Eparteneriatului-civil-.-Politicienii-taxati-Se-tergiverseaza-nepermis-de-mult-adoptarea-legii-privind-organizarea-referendumului-pentru-familie-141580

Tot timpul trebuie sa taiem raul de la radacina si nu sa asteptam sa se extinda. Patriarhia, in acest caz, ar putea foarte simplu sa o ia pe fagasul normal, adica sa refuze ereziile acceptate pana in prezent, si sa urmeze cu adevarat Sfintilor Parinti. Dupa care sa inceapa sa restabileasca ordinea conform Canoanelor in toate eparhiile din tara, sa le transmita episcopiilor sa ia masuri canonice impotriva preotilor care nu doresc sa asculte de Hristos, sa se reinceapa catehizarea populatiei, si atunci nu ar mai fii necesare marsuri , conferinte si alte moduri de informare si manifestare. Dar se vede ca nu se vrea acest lucru, chiar daca cheia rezolvarii multor probleme duhovnicesti se afla in mana Patriarhului.

Scopul acestui mars este cat se poate de evident, patriarhia doreste sa castige cati mai multi adepti de partea ei in privinta ecumenismului , si chiar reuseste.

Cum nu se poate vedea cum ierarhii nostrii si pastorii ne trag in gheena iadului prin mijloace aparent ”bune”. Uitati ce spun canoanele bisericii despre asemenea situatii: „canonul 45 Apostolic: Episcopul, sau prezbiterul, sau diaconul, impreuna cu ereticii rugandu-se , sa se afuriseasca numai; iar de au dat voie lor, ca unor clerici a lucra ceva, sa se cateriseasca” .
Cu atat mai mult mirenii, nu au voie sa aiba prietesuguri sau sa lupte impotriva oricarui rau cu acesti eretici, sectari etc…

Se observa cum din ce in ce mai multe ONG uri din tara isi arata adevarata fata.

De exemplu Fundatia George Manu:

https://invataturilesfintilorparinti.wordpress.com/2017/01/30/ecumenism-la-parastasul-lui-mota-si-marin/

Iar, in cazul de fata, ONG uri si asociatii aparent ortodoxe, de exemplu Coalitia Pentru Familie sau Bucovina Profunda, ASCOR , toate foarte bune colaboratoare in ultimul an. Prima promoveaza intens ecumenismul chiar prin liderii organizatiei care sunt eretici, iar a doua sustine ecumenismul. Multi cad in plasa acestor tipuri de organizatii deoarece este mai atractiva masca ortodoxa fata de adevarata ortodoxie care presupune jertfa, nevointa, ascultare de Hristos si Sfintii Parinti. Nicidecum ortodoxia nu presupune a fi diplomat si a tolera raul, ci presupune sa facem exact ce ne cere Mantuitorul si nu avem voie sa ne abatem catusi de putin de la Invatatura LUI, dupa cum scrie la: Matei,cap 5 ,ver 19″ Deci cela ce va strica una dintr’aceste porunci mai mici, si va invata asa pre oameni, mai mic se va chema intru imparatia cerurilor; iar cela ce va face si va invata, acela mare se va chema intru imparatia cerurilor.”

Marcu cap 7 ver 7, 9: ”Si in zadar ma cinstesc, invatand invataturi, porunci omenesti;”

„Si zicea lor: bine, lepadati porunca lui Dumnezeu, ca sa paziti asezamantul vostru.”

Luca cap 6 ver 46: ”Si ce ma chemati: Doamne , Doamne, si nu faceti cele ce va zic?”

Solutia nicidecum nu este organizarea de marsuri si mitinguri alaturi de ierarhi eretici sau chiar sectari, atei, eretici. Ci sa ne intoarcem cu adevarat la Hristos si Dansul va intrerupe tot raul din tara daca va vedea la noi pocainta. Dar nu se observa asa ceva ci din contra , pacatele sunt incurajate. Uitati-va numai la doamnele care participa la aceste marsuri cum sunt imbracate sau ce atitudine au , cand Sfintii Ioan Gura de Aur si altii ne invata ca femeia trebuie sa aiba o tinuta care sa nu sminteasca barbatul si nu are voie ca ea sa conduca si sa se creada superioara. Tocmai acestia cu intentie sau fara intentie promoveaza feminismul, dar zic ca vor binele aproapelui prin organizarea de marsuri. Oare Dumnezeu cand vede la noi neascultare, nesupunere, ne mai asculta asemenea rugaciuni? Uitati ca nu. Si se vede. Avorturile nu au incetat, lumea se indreapta cu pasi repezi spre ce este mai rau, dar noua nu ne pasa, fiindca facem marsuri ca sa dam bine in ochii lumii.
Uitati ca pana si Patriarhia spune ca in anumite exceptii ea permite avortul: ”Există anumite excepţii cu privire la avort prezentate în poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.” sursa:http://www.mitropolia-clujului.ro/lupta-si-tu-impotriva-avortului-participa-la-marsul-pentru-viata/

Observam la acesti asa zisi ortodoxi organizatori de marsuri care cica apara dreapta credinta, foarte multa ura, indiferenta, respingerea aproapelui daca nu sunt deacord cu ei. Se cunosc cazuri in care acesti intelectuali au refuzat sa mai ofere ajutor celor care nu sunt in acelasi cuget. Oare acest duh este de la Hristos?
Problema fundamentala in momentul de fata este lipsa catehizarilor, slaba cercetare a fiecaruia dintre noi, dezinteresul fata de viata vesnica. Nu suntem suficient de constienti de scopul nostru final si ne pierdem timpul muncind peste masura, uitandu-ne la diferite filme sau citind carti care n-au nici o legatura cu Hristos. Uitam sa-l avem prezent pe Hristos in fiecare lucru pe care il facem; pentru ca daca ne-am gandi cum sa facem sa nu-L suparam am avea grija sa cercetam mai mult ca sa descoperim tot ce ne sta in putinta sa respectam Dreapta Credinta. In momentul de fata intunecimea mintii este atat de avansata incat ne indreptam cu pasi grabiti spre final. Degeaba facem marsuri si conferinte din moment ce nu vrem sa fim TOTAL cu Hristos, nu doar pe bucati (ex.: comuniuni cu eretici). Observam la promotorii acestor manifestari ca nu vor sa fie 100% cu Dumnezeu si, prin urmare, au o atitudine de respingere si ura fata de cei care nu sunt de acord cu ei, implinindu-se astfel cuvintele Sf. Antonie cel Mare care spune:

“Va veni vremea ca oamenii să înnebunească şi când vor vedea pe cineva că nu înnebuneşte se vor scula asupra lui, zicându-i că el este nebun, pentru că nu este asemenea lor”.

Sa ne ajute Dumnezeu sa Ii facem voia din toate punctele de vedere!

sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s