Batalia din Grecia va decide soarta razboiului / Adica, daca tabara lor va castiga la Sinaxa din 4 aprilie, atunci soarta viitorului Sinod anti ecumenist e aproape pecetluita

Dupa Sinodul din Creta, majoritatea anti ecumenistilor din lumea Ortodoxa au considerat ca e necesar si un Sinod Panortodox anti ecumenist care sa-l anatematizeze pe cel Creta, pe initiatorii sai, pe semnatarii documentelor, CMB-ul si ecumenismul in general.

Din punctul meu de vedere, acest Sinod nu e chiar atat de necesar, din moment ce sumedenie de Sfinti Parinti, Ierarhi si Mari Duhovnici au anatematizat deja ecumenismul, iar in Creta ecumenistii doar au parafat ceea ce deja faceau de multa vreme.
Si Sinod s-a tinut pe chestia asta:
ANATEMA data ECUMENISMULUI de catre canonicul SINOD al BISERICII ORTODOXE RUSE din afara Rusiei.
Ba mai mult, chiar si Marele Sinod a fost dat anatema de catre Ierarhi sau preoti:

PSEUDO-SINODUL din CRETA (hotărârile sale și cei de acord cu ele) va fi dat ANATEMA mâine, în Duminica ORTODOXIEI

EPISCOPUL LONGHIN (in Duminica Ortodoxiei, la Banceni): ANATEMA ecumenismului, Sinodului din Creta, masoneriei

Părinți athoniți ruși, printre care și părintele Rafail Berestov, dau ANATEMA ecumenismul și pseudo-sinodul din Creta

Dar daca majoritatea vrea Sinod, atunci Sinod sa fie. Prin octombrie ni s-a spus cum ca:

La SINAXA PAN ORTODOXA, din ianuarie 2017, din Grecia, VOR ANATEMATIZA Marele Sinod. E super, dar DE CE TOCMAI ATUNCI?

La acea vreme am considerat ca termenul e mult prea lung, caci boala lunga inseamna moarte sigura. Altfel spus, cu cat mai tarziu se va tine, cu atat mai temeinic se va putea pregati sistemul cu masuri de natura a-l sabota. Chiar si din interior.
Nu s-a tinut insa nici macar atunci si ni s-a comunicat o alta data:

Pe 4 aprilie va fi SINAXA INTERORTODOXA iar NU SINOD PANORTODOX

Adica, in traducere, cum necum deja au reusit sa ofere timp berechet dracilor si sistemului sa lucreze eficient din interiorul miscarii anti ecumeniste, prin fudulii izbiti puternic de ispite din dreapta sau prin intrusi.

Si au lucrat atat de eficient, incat pe 4 aprilie aproape sigur se va duce o batalie in Creta, atat de importanta incat ar putea chiar decide soarta razboiului.
Daca-i batalie, e cu tabere, deci sa vedem care sunt:
In toamna incoace, usor usor, preoti din cam toate zonele tarii au inceput sa intrerupa pomenirea Ierarhilor ecumenisti. Am scris despre toti pe acest Portal sau pe blog.

Apoi in randul anti ecumenistilor a aparut o doctrina bizara. Un indemn ca mirenii sa mearga linistiti si la preotii pomenitori. Evident ca nu toti nepomenitorii au fost de acord, asa ca initiatorii bizareriei au inceput atacurile impotriva celor de alta parere. Atacuri care in ultima vreme au atins deja proportii epice.

Si iata cum in Grecia vom avea deja dezbinare. Iar daca vor castiga cei ce indeamna sa mergem cu totii la pomenitori si vor fi blamati cei ce ne indeamna sa nu mergem la pomenitori, atunci se va alege praful.

Caci, pana la urma, ce ar mai ramane din ideea nepomenirii? Ba chiar, ce rost ar mai avea nepomenirea? Iar daca cuvantul de ordine cu care se va pleca la Sinodul anti ecumenist va fi ca trebuie sa pomenim Ierarhii ecumenisti, atunci ca ce chestie sa-i mai dea anatema pe respectivii Ierarhi?

Nu stiu daca intelegeti ideea, dar este de o gravitate maxima. Iertare daca insist.
Asadar, scenariu:
Preotul pomeneste Ierarhul semnatar al documentelor din Creta.

La Sinaxa din Grecia e dat anatema doar documentul din Creta, nu si initiatorii si semnatarii. De parca documentul ar fi venit de pe Marte si martienii ar fi stat cu armele laser la tampla Ierarhilor, fortandu-i sa-l accepte. Altfel spus, Ierarhii sunt ok. E ca si cum in vechime ar fi fost dat anatema arianismul iar Arie si arienii si-ar fi vazut linistiti de treaba.

Sinaxa nu are rol de Sinod dar poate avea pretentia de a trasa liniile directoare ale viitorului Sinod.

Tot la Sinaxa din Grecia suntem indemnati sa mergem la preotul pomenitor de mai sus. Pomenitor de Ierarh, Ierarh care e declarat ok.

Vine si Sinodul anti ecumenist iar o data cu el si fundamentala intrebare: de ce sa-l mai dea anatema pe Ierarhul pomenit de preotul de mai sus?

Dar oare se va mai tine un astfel de Sinod? Si daca nu se va mai tine, cu ce ramanem?

sursa

Reclame

2 gânduri despre &8222;Batalia din Grecia va decide soarta razboiului / Adica, daca tabara lor va castiga la Sinaxa din 4 aprilie, atunci soarta viitorului Sinod anti ecumenist e aproape pecetluita&8221;

  1. Este exagerat să vorbim de un război între cei ce sunt efectiv împotriva sinodului din Creta și consecințelor sale. Credem că unii clerici așteaptă de la ceilalți să nu întârzie până la următorul sinod și să ia o atitudine mai fermă și mai consecvență întrucât prevederile sinodului Cretan de aplică deja, cu abuzurile aferente
    . Pentru o și mai amplă perspectivă asupra reacțiilor și atitudinilor existente citiți și articolul tradus din greaca . http://doxologia/cuvantul-ierarhului/de-dragul-unitatii.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s