Anglicanii refuză să oficieze căsătorii religioase între persoanele de același sex

În urma unei discuții de doi ani, în această privință, liderii religioși anglicani au anunțat că nu vor accepta căsătoriile între homosexuali, apărând în schimb căsătoria ca unirea dintre un bărbat și o femeie, relatează The Guardian.

Decizia episcopilor anglicani vine după doi ani de dezbateri asupra unor terne intense și de reflecție care implică clerici și laici și decenii de certuri și scandaluri pe tema religiei.  Militanții anglicani pentru “drepturile homosexualilor” sunt furioși, condamnând raportul episcopilor.

Episcopul Graham James Norwich a declarat că anglicanii nu ar trebui să  ”adapteze doctrina la trendurile diferitelor perioade”, prezentând decizia episcopilor în cadrul unei conferințe de presă. Cu toate acestea, se prevede că legea anglicană ar trebui să dea “libertate maximă” pentru cuplurile de homosexuali, oferind clerului o marjă de manevră, în anumite cazuri.

Episcopii au subliniat faptul că acest raport trebuie să fie acceptat ca parte a unui proces de desfășurare, mai degrabă decât ca pe o încercare de a da un răspuns final în această privință. Anglicanii sunt un amestec pe scară largă a diferitelor tipuri de credincioși, liberali și conservatori, cu o gamă largă de opinii cu privire la o gamă largă de aspecte.

Militantii gay au denumit raportul “crud” și un “eșec total” și prezic că aceasta va duce la o mai mare nesupunere materială în această privință, despre care ierarhia admite că se întâmplă deja într-o oarecare măsură.

Sursa

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s