​Pr. Ioan Șișmanian în slujba ecumenismului

   Atunci când omul nu ascultă de bună voie și în mod liber de Hristos Mântuitorul lumii, Cel ce a omorât moartea cu moarte, și mai ales atunci când nu-L mărturisește public, nu poate în nici un caz să rămână într-o poziție neutră, ci se dă de partea dușmanilor Lui.

    Acest lucru se întâmplă fiindcă „au iubit slava lumii acesteia mai mult decât slava lui Dumnezeu”.

    Nu demult, în temnițele comuniste, în detrimentul unor promisiuni de eliberare sau de scutire a unor chinuri, unii precum Țurcanu s-au făcut chinuitorii propriilor frați, cu această ocazie pierzând viața aceasta trecătoare cât și pe cea veșnică.

    Așa se întâmplă și cu ecumeniștii de azi care se fac instrumentele diavolului, fiind obligați să execute poruncile ierarhilor apostați (aceștia la rândul lor pe cea a papei și a sioniștilor) dar fiind și huiduiți de poporul de jos, care vrea să rămână în adevăr și credința părinților lor.

    Diavolul îi face robi și intrumente ale sale atunci când scaunul, funcția, laudele oamenilor și traiul bun sunt mai la îndemână decât viața veșnică și suferința pentru a o dobândi.

    Oare este nevinovat pr. Ioan Șișmanian, care ia o poziție umilă când este întrebat în filmulețele de mai jos ?

    Sau își poate justifica poziția ca fiind un continuator al duhului pr. Iustin atâta timp cât el este de partea ecumenismului ?

    Sf. Grigorie Teologul spune că și prin tăcere te poți lepăda de Dumnezeu, cu atât mai mult pr. Ioan, care acceptă cu brațele deschise sinodul din Creta și este de acord să-l schimbe pe pr. Pamvo.

    Ne pare rău de barba lui albă și de numele pe care și l-a câștigat pe urma pr. Iustin, căci atunci când cineva are în spate popor și nume bun și trece de partea dușmanilor lui Hristos, este mare câștig pentru diavol, așa cum spune patericul, că se bucură de căderea călugărului.

    Fraților, fiți cu luare aminte și toată încrederea să ne-o punem în Sf. Părinți și nu în cei ce se fac ei înșiși sf. părinți.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s