Mitropolitul Irineu de Bascka, Serbia: ”NU am semnat documentul Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul a lumii creștine, pentru că este ambiguu ecclesiologic”


Mitropolit Irineu de Bascka, care a participat la Sinodul din  Creta, din partea delegației Bisericii Ortodoxe Sârbe, a explicat pe paginile site-ului grecesc Romfea că el a refuzat să semneze documentul cu tema «Relațiile Bisericii Ortodoxe cu restul a lumii creștine. »

 
Mitropolitul sârb Irineu de Bashka: « «Membrii episcopali ai Sinodului au avut dreptul sa se exprime, dar nu au avut dreptul sa și voteze. La Sinod, în loc de a se aplica regula adoptată de Apostoli și de Sfinții părinți, adică «un om, un vot», s-a aplicat o alta regula: «o biserica autocefala, un vot».
«Cu alte cuvinte, doar primații bisericilor locale au avut dreptul de a vota.» 
«Diferența dintre un episcop ortodox și un observator heterodox la Sinod, a fost că primul putea vorbi după cum dorea, pe când cel de-al doilea nu; însa niciunul dintre ei nu putea decide asupra niciunei chestiuni.»
«Insă principalul motiv pentru care nu am semnat documentul cu pricina este că e ambiguu ecclesiologic și are un conținut dubios în unele părți ale sale care se învecinează, astfel, învâțăturilor eretice» »
Sursa: pravoslavie.ru/english/95222.htm
Graiul Ortodox

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s