Anunţ ISTORIC făcut de Papa Francisc. Ce spune Suveranul Pontif în legătură cu AVORTUL. Toţi preoţii catolici sunt SFĂTUIŢI să facă acest lucru

Papa Francisc a decis ca măsura adoptată pe durata acestui an în ce le priveşte pe femeile care au avortat să devină permanentă. Astfel, deşi a subliniat din nou că “avortul este un păcat grav care pune capăt vieţii inocente”, suveranul pontif a anunţat că preoţilor catolice le este permis, de acum încolo, pe durată nedeterminată să le ierte pe cele care au decis să întrerupă o sarcină în acest fel.

“Le acord tuturor preoţilor dreptul să le absolve de vină pe cele care au comis acest păcat. Dispoziţiile pe care le-am decis în această privinţă şi care erau iniţial limitate pe durata acestui An Sfânt se prelungesc, aşadar, pe durată nedeterminată”, a scris Papa Francisc într-o scrisoare apostolică prin care marchează sfârşitul Anul Jubiliar al Milostivirii.

Înaltul prelat de origine argentiniană în vârstă de 79 de ani a accentuat din nou gravitatea avortului, precizând însă nu există însă “niciun păcat pe care bunătatea Domnului să nu-l poată atinge şi ierta atunci când căinţa şi dorinţa de reconciliere cu cel de Sus vin din adâncul inimii”.

Biserica Catolică a condamnat dintotdeauna avortul ca pe un păcat imens, iar cei care îl comiteau erau automat excomunicaţi. În trecut, doar un episcop sau un duhovnic cu statut special putea garanta absolvirea de vină. 

Într-un document făcut public anul trecut, Papa Francisc a descris „corvoada morală şi existenţială” prin care trec femeile care fac întrerupere de sarcină şi a declarat că a întâlnit „foarte multe femei care poartă în inima lor cicatricile acestei decizii dureroase şi agonizante”. 

Sursa

Un gând despre „Anunţ ISTORIC făcut de Papa Francisc. Ce spune Suveranul Pontif în legătură cu AVORTUL. Toţi preoţii catolici sunt SFĂTUIŢI să facă acest lucru

  1. Papa cu toti acolitii lui pot ierta orice ! Trebuie insa ca Dumnezeu sa ierte !!!!!! papa si cardinalii si preotii falsi, pot sa ierte cat vor, tot degeaba ! AVORTUL ESTE CRIMA ORIBILA !!!!!!! NU TREBUIE FACUT CU NICI UN PRET !!!!!!! INSEAMNA IAD !!!!!! DOAMNE FERESTE !!!!!!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s