​MITROPOLITUL SERAFIM DE PIREU: HRISTOS ESTE PRIGONIT!

Mitropolitul Serafim al Pireului: “Hristos este prigonit” (FOTO)

Vineri, 16 septembrie 2016
În prezenţa unei mulţimi de credincioşi a fost oficiată astăzi, vineri, 16 septembrie, Vecernia Mare praznicală a Sfintei Sofia şi a celor trei fiice ale ei, Pisti, Elpis şi Agapi în biserica cu hramul lor din Pireu.
La vecernie a slujit Înaltpreasfinţitul Mitropolit al Pireului, Serafim, înconjurat de întâistătătorul bisericii, pr. Christos Risanos, şi o pleiadă de preoţi din Sfînta Mitropolie.
Dumnezeiescul cuvânt a fost predicat de Înaltpreasfinţitul care s-a referit la început la viaţa Sfintei Sofia şi a semnalat evenimente caracteristice din viaţa şi martiriul ei. 
“Hristos a venit, ca să distrugă stăpânirea şi puterea demonilor şi puterea diavolului”, a spus, printre altele, ÎPS Serafim.
Înaltpreasfinţitul s-a referit la tema actuală a schimbării orei de religie şi la menţionarea greşită şi izolată a unor elemente musulmane faţă de copiii eleni şi nu menţionarea Evangheliei la alte scări culturale. 
“Hristos este prigonit în ultima vreme şi aceasta nu este o politică de stânga, ci despotism şi fascism, deoarece democraţia nu este doar glasul minorităţilor, ci egalitate şi cu alte clase rasiale”, a subliniat încheind Mitropolitul de Pireu.

După încheierea vecerniei, a avut loc o procesiune generală cu icoana Sfintei Sofia şi a celor trei fiice ale ei pe străzile din Pireu, în prezenţa autorităţilor locale, a Fanfarei Marinei Militare, a copiilor de la catehism şi a unei mulţimi de credincioşi

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

SURSA

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s