Marele Sinod: mesaj al Mitropolitului Naum de Ruse, privind neparticiparea Bulgariei

Mitropolitul Naum de Ruse, membru de onoare al Asociatiei Lacasuri Ortodoxe, a publicat un mesaj al Mitropoliei pe care o pastoreste, pornind de la discutiile legate pe marginea Sfantului si Marelui Sinod Panortodox.                                                                                           În mesajul său, Mitropolitul Naum de Ruse a remarcat faptul că Biserica Ortodoxă Bulgară, cu toate că nu a luat parte in mod direct în cadrul Sinodului din Creta, continuă să facă parte din Una Sfanta, Soborniceasca si Apostoleasca Biserică, și se află „în unitate și comuniune cu frații noștri din alte Biserici Ortodoxe locale”.

„Vă îndemn să neglijati sfaturile rele și să nu lansati gânduri sau cuvinte de reproș la adresa ierarhilor ortodocși din alte Biserici Ortodoxe locale, acuzându-i de abatere de la canoanele sfintei Credințe Ortodoxe, pentru că, de fapt, acest lucru nu este adevărat.
Nici nu va ingreunati inimile cu afirmații înșelătoare, cum că unitatea, sobornicitatea Bisericii Ortodoxe ar fi fost subminată de neparticiparea la Marele Sinod de pe Insula Creta”, mai spune, in mesajul sau, Mitropolitul Naum de Ruse.

sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s