Patriarhul rus declara razboi sfant terorismului

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse a numit lupta împotriva terorismului, un „război sfânt”, și a cerut unităților internaționale sa abandoneze standardele duble, pentru a învinge acest rău la nivel mondial. Informatia a fost oferita de reteaua de televiziune RT (Rusia Today).

„Astăzi, când luptatorii noștri iau parte la operațiunile de luptă din Orientul Mijlociu, știm că acest lucru nu reprezinta o agresiune, o ocupație sau o încercare de a impune o anumită ideologie asupra altor oameni; acest lucru nu are nimic de-a face cu susținerea unor guverne”, a declarat Patriarhul Kirill, cu ocazia comemorarii victimelor celor care au luptat în cel de-Al Doilea Război Mondial.

„Aceasta este o lupta împotriva dușmanului de temut, care în prezent nu numai că răspândește răul in Orientul Mijlociu, ci, totodata, pune în pericol întreaga omenire”. El a adăugat: „Astăzi noi numim, acest terorism, rău.”

Patriarhul a spus, de asemenea, că teroriștii ii vizeaza pe civilii nevinovați, pentru a-si intimida adversarii și a zdrobi orice rezistență la doctrinele lor, provocând un număr mare de victime și suferința omeneasca.

„Acesta este motivul pentru care războiul împotriva terorismului, astăzi, devine război sfânt. Mă rog lui Dumnezeu ca oamenii din toată lumea să înțeleagă acest lucru și sa opreasca impartirea teroriștilor in buni si rai, precum și conectarea războiul împotriva terorii cu propriile lor obiective, care sunt de multe ori încă puternic prezente pe agenda politică”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.

El le-a mai spus credincioșilor ortodocși, să se roage pentru militarii ruși, să rămână fideli caii duhovnicesti care permite utilizarea forțelor armate împotriva răului, pentru dreptate și pentru a salva vieți omenești.
În luna februarie a acestui an, purtătorul de cuvânt pe probleme externe al Bisericii Ortodoxe Ruse declarase, într-un interviu de presă, citat de RT, că liderii mondiali ar trebui să depășească disidența politică și să se unească în lupta împotriva terorismului internațional, ca provocare pentru omenire în general.

„Ne așteptăm ca mesajul de pace să fie auzit. Ca, în loc sa cream diferite coaliții anti-teroriste, cu contradicții adânci și pline de consecințe imprevizibile, sa existe doar o astfel de alianță”, a declarat Mitropolitul Ilarion, cu privire la întâlnirea dintre Patriarhul rus Chiril și Papa Francisc, din Havana, Cuba.

sursa

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s